Ο Αντιπεριφεριάρχης Σάμου για την επίσκεψη του σε Ικαρία και Φούρνους

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε πενθήμερη επίσκεψη εργασίας, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου με την συμμετοχή υπηρεσιακών στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, στα νησιά Ικαρία, Φούρνοι και Θύμαινα.

Σε διαδοχικές επιτόπιες συναντήσεις στον Εύδηλο, Ράχες, Αγ.Κήρυκο, Φούρνους, Θύμαινα, Χρυσομηλιά παρουσία των κ.κ. Δημάρχων των νησιών, μελών των Δημοτικών Συμβουλίων και πολιτών, εξετάσθηκε και προγραμματίσθηκε η περαιτέρω εξέλιξη των  εκτελούμενων από το ΕΣΠΑ έργων.  Επίσης ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή Ικαρίας για την πορεία των έργων που εκτελούνται από την Εγνατία ΑΕ που με την παρουσία εκπροσώπων της, δόθηκαν επιτόπου τεχνικές λύσεις σε ζητήματα αποκατάστασης των βλαβών του οδικού δικτύου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προένταξη νέων έργων στο ΕΣΠΑ ύστερα από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως των δρόμων Κάλαμος – Νας και Θύμαινα – Κεραμιδού, τα οποία θα εκτελεσθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου βάση των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων. Ξεχωριστές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν για την διαχείριση των απορριμμάτων και τον προγραμματισμό δράσεων ενόψει και του νέου περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.

Επίσης συζητήθηκαν έργα αμέσων επεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Ικαρίας και Φούρνων που θα εκτελεσθούν από το προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους  και αφορούν την διάθεση πιστώσεων ύψους 800.000,00 €.

Τέλος ενημερώθηκαν οι Τοπικές Δημοτικές Αρχές για την προετοιμασία των Φορέων τους ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 με την επεξεργασία προτάσεων, για νέες δράσεις, σε σχέση με την επιλεξιμότητα δαπανών, από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ

ikariastore banner