Ο Δήμαρχος Ικαρίας στις ελεύθερες πτήσεις για τα 2 χρόνια απ'την καταστροφή

 

Δύο χρόνια μετά την καταστροφική νεροποντή της 18.10.2010 αισθάνομαι την ίδια ηθική υποχρέωση να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των ζημιών. Σε αντίθεση βέβαια με πρόσφατο άρθρο που σπεύδει να εισάγει όρους, όπως νικητές και ηττημένοι.

Η οποιαδήποτε κριτική είναι θεμιτή και απολύτως αναγκαία και να είστε σίγουροι ότι είμαι από τους ανθρώπους, που έχουν μάθει να αφουγκράζονται χωρίς να υποτιμούν κανέναν. Σας διαβεβαιώνω ότι ποτέ δεν αισθάνθηκα νικητής ούτε πρόκειται να σταματήσω να μάχομαι καθημερινά για το καλό του τόπου με όσες δυνάμεις και μέσα διαθέτω σε αντίθεση όλων όσοι εύχονται να τα παρατήσουμε. Το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό για τους συμπολίτες μου, που μπορούν να λάβουν ενημέρωση για όλα όσα προσπαθούμε να αλλάξουμε. Όσοι πιστεύουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, υποτιμούν το κόπο μας και βολεύονται να πιστεύουν ότι σε λιγότερο από δύο χρόνια μπορούν να αλλάξουν όλα τα ριζικά προβλήματα, που μαστίζουν το τόπο επί δεκαετίες. Από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν παρά μόνο δουλειά και προγραμματισμός.

Όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών, μακάρι ο Δήμος Ικαρίας να είχε την οικονομική δυνατότητα να υποκαταστήσει την κεντρική διοίκηση και την περιφέρεια και να δώσει αποζημιώσεις στους πληγέντες, να επιδιορθώσει το οδικό δίκτυο, να διευθετήσει το ρέμα και να αποκαταστήσει το αλιευτικό καταφύγιο μαζί με όλες τις άλλες ζημιές. Σε μια εποχή που το κράτος καταβάλλει μετά βίας τη μισθοδοσία του προσωπικού, από την πρώτη
στιγμή προβήκαμε σε σωρεία ενεργειών.

Τουλάχιστον τρεις φορές τα συνεργεία του Δήμου διάνοιξαν το δρόμο του Καρκιναγρίου, ενώ και το αλιευτικό καταφύγια ξεμπαζώθηκε άλλες τόσες. Παρείχαμε κάθε δυνατή διευκόλυνση στο συνεργείο του στρατού και με δικές μας ενέργειες και διαρκή εποπτεία διανοίχθηκε-διευθετήθηκε το κεντρικό ρέμα Καρκιναγρίου με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Προβήκαμε δε στην καταστροφή και απομάκρυνση των τεράστιων βράχων, που απειλούσαν εκ νέου τον οικισμό του Αμάλου.
Ασφαλώς και υπάρχουν αναρίθμητα πράγματα, που πρέπει να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή αλλά δεν είμαστε υπόλογοι για την κρατική αβελτηρία. Είμαστε όμως εδώ για να συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινές μάχες στο πλάι των δημοτών μας χωρίς να χαλαρώνουμε τις πιέσεις μας προς την κεντρική διοίκηση σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας
Χριστόδουλος Σταυρινάδης

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.

ikariastore banner