Με τα αρχικά της Χρυσής Αυγής βεβήλωσαν οι νεοναζί μνημείο του ΚΚΕ στην Ικαρία

Σαν είδηση από άλλο πλανήτη ήρθε η καταγγελία του ΚΚΕ Ικαρίας – Φούρνων ότι θρασύδειλοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και υποστηριχτές τους, πριν λίγα βράδια, βεβήλωσαν για μια ακόμα φορά το Μνημείο που έχει στηθεί κοντά στο μοναστήρι του Μουντέ Ραχών, με τη φροντίδα των κομμουνιστών της Ικαρίας, ως φόρος τιμής στους Αλύγιστούς της Ταξικής Πάλης.

Ένα περιστατικό που προκαλεί τρόμο και περισυλλογή καθώς στην Ικαρία δεν έχει μόνο εδραιωθεί η αριστερή πολιτική κουλτούρα αλλά και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα σε μία οργανωμένη και αλληλέγγυα κοινοτική δομή και λειτουργία. Δεν είμαστε οι μόνοι φυσικά που από νωρίς είχαμε σημειώσει την -και στην Ικαρία- (αναλογικά πάντα) άνοδο του νεοναζιστικού μορφώματος. Μάλιστα, στην ελεύθερη πτήση του, "199 Καριώτες στη Χρυσή Αυγή! Και εσύ λαέ βασανισμένε;” για τις ευρωεκλογές του 2014, ο Νικόλας Κουντούπης σημειώνει χαρακτηριστικά:

Και τι περιμένεις στο φινάλε από τη Χρυσή Αυγή στην Ικαρία; Τι ελπίζεις; Να σου φέρει καράβια; Να βάλει τα καλοξυρισμένα αναλφάβητα μπουλντόγκ να μοιράζουνε ρυζόγαλα με σχέδιο κανέλα - σβάστικα στους ‘Έλληνες’ λουόμενους των Θερμών; Να προτάξει τα στήθη της και τα ‘καθαρά ναζιστικά της χέρια’ να βρεις πεντάμηνη δουλειά; Ποιός τους εκπροσωπεί εδώ; Κανένας ράπερ; Κανένας πανύψηλος, με αυτοπεποίθηση και ακραία αρρενωπό ηχόχρωμα, ώστε να κρύψεις τη δική σου ανασφάλεια από πίσω; […]

Ανιστόρητοι στο φασισμό, ειδικά σ’ ένα τόπο που το πετσί του έχει ακόμα το γαζί της προσφυγιά!

Για την Ιστορία πάντως, όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, το μνημείο  όχι μόνο θα αποκατασταθεί αλλά διαμορφωθεί και ο περιβάλλον χώρος… παράλληλα με την δημιουργία δυο ακόμη μνημείων στην Ικαρία.

ikariamag.gr

ikariastore banner