PINTS: Tο ikariamag.gr από μέσα

Πάντα προσπαθώ μέσα από τα άσχημα να εντοπίσω μια αχτίδα φωτός. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, πάντα θα υπάρχει κάτι το αληθινό, το ελπιδοφόρο που θα εκκινεί τις διαδικασίες για τη δημιουργία. Το πιο αισιόδοξο στην εποχή μας είναι πως η παλιά κινητήριος δύναμη, το χρήμα, σιγά σιγά αντικαθίσταται από το πάθος, την αφοσίωση, την πίστη στο στόχο. Καθημερινά αποδεικνύεται πως μπορείς να καταφέρεις αυτό που θες με βασικό όπλο ένα. Την θέληση. Όταν το μεράκι συναντά τη λογοτεχνία και το συναίσθημα αποτυπώνεται στο χαρτί φέρνοντας στην επιφάνεια τις πνευματικές ανησυχίες με τον πιο άρτιο τρόπο, τότε μπορεί το αποτέλεσμα να λυτρώσει την ψυχή και να φέρει την επιτυχία. Θέλετε συγκεκριμένο παράδειγμα; Κάποιοι βρέθηκαν από κοντά, και εξακρίβωσαν  ιδίοις όμμασι ετούτες τις ημέρες.

Όσοι επισκέφθηκαν το Σαββατοκύριακο το Spiti Coctail Bar (Αν. Παπανδρέου 9, τηλ.:2106833677) στο Χαλάνδρι πέρασαν όμορφα, γνώρισαν δημιουργικούς ανθρώπους με διάθεση και φαντασία. Η οξυδέρκεια, η αγάπη για τον τόπο και μια διαρκής ανησυχία ήταν άλλωστε κάποια από τα κίνητρα που έδεσαν και δημιούργησαν το ikariamag, το ηλεκτρονικό περιοδικό ποικίλης ύλης από, για και με αφορμή την Ικαριά, όπως περιγράφουν οι δημιουργοί του. To Spiti Coctail Bar άνοιξε στο κοινό τις πόρτες του και προσελκύει τόσο κόσμο που ακόμα και τα πιο παλιά και ονομαστά μπαρ του πολυσύχναστου Χαλανδρίου θα ζήλευαν. Είναι από εκείνους τους χώρους που χωρίς πολλή προσπάθεια καταφέρνει να απλώσει τη φήμη του γρήγορα  και μαζικά. Χωρίς φανφάρες και ξεχωριστά events, κερδίζει τον επισκέπτη με τον πιο ανεπιτήδευτο τρόπο.

Δύο ισχυρές παρουσίες, η μια από το χώρο της διασκέδασης, η άλλη από το χώρο της ενημέρωσης  ένωσαν τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας ένα διήμερο με τεράστια απήχηση στο κοινό. Η Ικαρία ήταν παντού. Όποιος περιπλανήθηκε στο μαγαζί, δεν έχασε ευκαιρία να ταξιδέψει μέσα από την παιχνιδιάρικη 3D φωτοεγκατάσταση από τους χρήστες του hashtag #ikariagram του ikariamag στο instagram. Ηλιόλουστα τοπία, άνθρωποι και σήματα κατατεθέντα του νησιού ξεπρόβαλαν ένα ένα μπροστά στα μάτια σου που αποσβολωμένα χάζευαν το απέραντο. Όσοι δώσαμε το παρών στη γιορτή της Ικαρίας, δεν παραλείψαμε να πάρουμε μαζί μας κάτι δικό της, κάτι που θα τη χάραζε στο νου μας και μετά το γεγονός. Το ikariastore.gr, το 1ο e-shop αποκλειστικά με προϊόντα του νησιού μας εφοδίασε με γεύσεις, γλυκά, μαρμελάδες, κρασιά, βότανα και κάθε λογής αγνά προϊόντα της ικαριακής γης.

Αν με ρωτήσετε προσωπικά θα σας πω γιατί κατατάσσω ψηλά το συγκεκριμένο portal. Θαυμάζω ιδιαιτέρως τους ευφάνταστους και δημιουργικούς ανθρώπους, αν μάλιστα το μυαλό τους συνοδεύεται από καλοσύνη και ευγένεια. Σέβομαι και τις συλλογικές προσπάθειες, πόσο μάλλον αν ξεκινούν από κοινά οράματα και στοχεύσεις. Εκτιμώ την κάθε μορφή κοινωνικής αλληλεγγύης ιδίως σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας ή οικονομικής ύφεσης. Να σημειώσουμε πως το ikariamag.gr ενισχύει την ικαριακή αγορά, έχοντας δημιουργήσει τον πρώτο ηλεκτρονικό οδηγό για επιχειρήσεις καταστήματα και ελεύθερους επαγγελματίες της Ικαρίας και της Αττικής Παροικίας. Θεωρώ άξιους τους ανθρώπους που εστιάζουν στην ποιότητα ακόμα κι αν αυτή πολλές φορές δεν συμβαδίζει με την κερδοφορία. Αν όλα αυτά συνδυάζονται με την εργατικότητα και τη σοβαρή αντιμετώπιση του εγχειρήματος τότε δεν μπορώ παρά να έχω ως πρότυπο τους επιχειρούντες.

p.s. Οι Ελεύθερες Πτήσεις έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Mέσα στη ρουτίνα και την αχλή, έρχονται ανάλογα κείμενα να μας συμπαρασταθούν. Οι λέξεις μεταδίδονται από τον έναν στον άλλον, θέτουν προβληματισμούς, προκαλούν συναισθήματα. Γεννούν την αισιοδοξία και την ελπίδα. Το διάβασμα κάνει το νου να αντι-δρά στα άδικα που του χρεώνουν. Οι Ελεύθερες Πτήσεις, στην έντυπη μορφή, γίνονται φίλος και οδηγός. Τα ελκυστικά μονοπάτια της γραφής οδηγούν σε δρόμους που καλυτερεύουν την ψυχή, αφήνουν πίσω την ημιμάθεια και ανοίγουν πόρτες για λύσεις. Καλή συνέχεια στο ikariamag.gr

Κυριακή Αξιώτη
pints.gr

ikariastore banner