Η ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ: Ταινία μικρού μήκους με Lego από το 12χρονο Πάνο Αρβανιτάκη στο àrtεις; fest 2013

Ένα 15 λέπτο animation  με θέμα την πτήση  του Ικάρου μέσα από τον μύθο του αλλά και τα μάτια του δημιουργού, του 12χρονου Παναγιώτη Αρβανιτάκη. Με τη σημερινή κρίση που βιώνει η πατρίδα μου, μας λέει ο Πάνος, η πτήση του Ικάρου έρχεται  να μας δείξει  τη προσπάθεια, τον αγώνα και  την ανάγκη του ανθρώπου για την ελευθερία αλλά και την ελπίδα του για καλύτερη ζωή και καλύτερο αύριο. Οι περισσότερες σκηνές  της  ταινίας είναι τραβηγμένες στην όμορφη φύση της  Ικαρίας  ενώ κάποιες από αυτές αποδίδουν και τη σημερινή ζωή του νησιού. Μια stop motion εμπειρία για να θυμόμαστε ότι η πτήση του Ικάρου δεν είναι απλώς ένας μύθος αλλά και μια αλήθεια που μας αφήνει ελπίδα και δύναμη.

Η ταινία θα παίζει σε συνεχή προβολή σε μία από τις αίθουσες του metamatic:taf και τις 4 ημέρες του φεστιβάλ ενώ θα υπάρξει και πρώτη προβολή της, στα εγκαίνια του àrtεις;, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις  21:30.

Ο  Παναγιώτης  Αρβανιτάκης  είναι 12 ετών, ζει στην Αθήνα και είναι μαθητής της Α΄ τάξης  Γυμνασίου. Η καταγωγή του είναι από την Ικαρία και τους Παξούς. Τα καλοκαίρια του  περνά  τις διακοπές   του  στην Ικαρία, στο χωριό Μαγγανίτη. Μαθαίνει  πιάνο, του αρέσει να ζωγραφίζει, να φτιάχνει κόμικς και ιδιαίτερα να φτιάχνει κινούμενα σχεδία και  animation. Επίσης του αρέσει να διαβάζει βιβλία και αγαπημένος του συγγραφέας είναι ο Τόλκιν. Από την τρίτη Δημοτικού ασχολήθηκε με την δημιουργία  animation με τα LEGO παιχνίδια του και στην έκτη Δημοτικού ανέβασε με την τάξη του την παράσταση  ‘’Βασιλιας Ληρ’’  του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, όπου με την καθοδήγηση  των δασκάλων την σκηνοθέτησε, την κινηματογράφησε και την παρουσιάστηκε και σε μορφή βίντεο στη γιορτή αποφοίτησης.  Όταν μεγαλώσει, θέλει να  γίνει κινηματογραφιστής και να τιμήσει την πατρίδα του στο εξωτερικό.

Για τον Πάναγιώτη Αρβανιτάκη έχετε ξαναδιαβάσει στο ikariamag όταν πριν μήνες δημοσιεύαμε: Ικαριώτης σκηνοθέτης, ετών 11!

Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκθέσεων και των εκδηλώσεων του àrtεις; fest 2013, εδώ.

Facebook Event

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΣΚΑΪ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – ΣΚΑΙ 100,3 – ΜΕΛΩΔΙΑ FM – ELCULTURE.GR – DEBOP.GR - ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ

ikariamag.gr

Δείτε όλη την πορεία του Φεστιβάλ, εδώ.

Δείτε τι έγινε στο àrtεις 2012

ikariastore banner