Μια κούτα Ικαρία

Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάουν και ανυπομονώ. Το Πάσχα στην Ικαρία παραήταν ολιγοήμερο. Είχα να πάω από το... φετινό artεις; fest. Η ανάμειξη με το ikariamag και τις δράσεις του, είναι ένας από τους τρόπους για να «ταξιδεύουμε» εμείς οι... Αθηναίοι στο νησί.

Άκου τι συνέβη τελευταία μέρα του φεστιβάλ.

Η ώρα ήταν έντεκα το βράδυ και είχαμε ξεκινήσει να μαζεύουμε. Μία μία οι εκθέσεις ξεστήνονταν. Οι αφίσες έβγαιναν από τους τοίχους, τα view master έμπαιναν πίσω στα κουτιά τους και τα φώτα στις αίθουσες έκλειναν, αφήνοντάς μας όλους με μια αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης. Αφήσαμε για τελευταίο το χώρο που φιλοξενήθηκε το ikariastore, το καριώτικο παντοπωλείο που προσωπικά πέρασα τον περισσότερο χρόνο και ήταν γεμάτος με κρασιά, μέλια, γλυκά και ό,τι άλλο μπορεί να βρει κανείς στο νησί. Είχα συνηθίσει τόσο πολύ αυτό το δωμάτιο που θα μου έλειπε.

Τέλος πάντων που λέτε, εκεί που μαζεύαμε, μου λέει ο Κωνσταντίνος «πάρε αυτή την κούτα, είναι ελαφριά, έχει τα βότανα μέσα». Τη σήκωσα, η μυρωδιά από τη ρίγανη και το φασκόμηλο έφτασε γρήγορα και ύπουλα στη μύτη μου και μέχρι να φτάσω στην αποθήκη που έπρεπε να τα βάλω, η κούτα είχε γίνει ασήκωτη από το βάρος. Δεν σήκωνα την κούτα πια, σήκωνα την Ικαρία ολόκληρη.

Τοποθετώ την κούτα στο πάτωμα, πλησιάζω τον Κωνσταντίνο και του λέω, «Την επόμενη ελεύθερη πτήση μου θα τη λένε Μια Κούτα Ικαρία».

Έτσι λοιπόν γεννιούνται μερικές ιδέες. Μέσα σε μυρωδιές και κουβαλήματα. Μέσα σε δωμάτια γεμάτα μέλια και γλυκά του κουταλιού. Μέσα σε αποθήκες. Μέσα σε αίθουσες γεμάτες Ικάρους μικρούς και μεγάλους. Μέσα σε ό,τι μας ταξιδεύει έστω και νοερά στο νησί. Μέσα στην κούραση και την προσπάθεια.

Ηλέκτρα Πάστη
elektra.pasti@gmail.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Ηλέκτρας Πάστη.

ikariastore banner