Επιστολή του Επάρχου στον Δήμαρχο Ικαρίας για την καθίζηση οδοστρώματος

Κύριε Δήμαρχε,                                                     
Με αφορμή το με αριθμό πρωτ 14261/19-12-2014 έγγραφο σας, που αφορούσε την καθίζηση τμήματος του οδοστρώματος στην πόλη του Αγίου Κηρύκου και συγκεκριμένα μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας Γλαρού, σας καθιστώ γνωστά τα εξής:   

Την εν λόγω βλάβη του οδοστρώματος όφειλε ο Δήμος να την έχει αποκαταστήσει αμέσως μετά τις εκλογές, αφού είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεν προβήκατε όμως στην αποκατάσταση της, παρά το γεγονός ότι εσείς προσωπικά είστε ιδιαίτερα προσεκτικός και επιμελής, προφανώς γιατί σας αποπλάνησε συνεργάτης σας λέγοντας σας ότι ανήκει στην αρμοδιότητα του Επαρχείου.

Οι σύμβουλοι σας ήλπιζαν, ότι κάποιο μοιραίο περιστατικό θα συνέβαινε στο σημείο της καθίζησης, που θα γινόταν αφορμή να κινηθεί δίωξη εναντίον μου, ατύχησαν όμως για άλλη μια φορά. Το συγκεκριμένο τμήμα του οδικού οδοστρώματος ανήκει στην δική σας αρμοδιότητα και για οτιδήποτε συμβεί εσείς θα ευθύνεστε.

Στην προσπάθειά σας λοιπόν να με πλήξετε και να με εκθέσετε, αποστείλατε στο κ. Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Σάμου το με αριθμό πρωτ.1426/2014 έγγραφο, με το οποίο τους ενημερώνατε για την καθίζηση του οδοστρώματος και τους καλούσατε να την επισκευάσουν. Το σχετικό έγγραφο ισχυριστήκατε ότι το κοινοποιήσατε και σε μένα, όταν ε αυτό αποδείχτηκε ψευδές, ισχυριστήκατε ότι δήθεν δεν γνωρίζατε το ΦΑΞ του Επαρχείου… και γι’ αυτό τελικά δεν μου το κοινοποιήσατε, απορώ ποιος ευφυής νους του Δήμου, σκέφτηκε αυτήν την βλακώδη δικαιολογία !!!!!.

Αυτές οι πρακτικές είναι απαράδεκτες και εσείς κύριε Δήμαρχε είστε αρκετά έμπειρος για να σας συγχωρεθούν τέτοιες ελεεινές κινήσεις.

Αποδεχτείτε λοιπόν ότι ο Έπαρχος είναι μια θεσμοθετημένη αρχή, ανεξάρτητη από τη Δημοτική αρχή, με συγκεκριμένες και οριοθετημένες αρμοδιότητες, την οποία όσο και να το επιθυμείτε δεν μπορείτε να την αγνοήσετε, ούτε να την παρακάμψετε, όσες φορές δε το επιχειρήσατε το μόνο που καταφέρατε είναι να βρεθείτε εσείς και οι συνεργάτες σας εκτεθειμένοι.

Είτε το θέλετε λοιπόν είτε όχι, για τα επόμενα πέντε χρόνια «Θεού Θέλοντος», θα είμαι  ο εκλεγμένος Έπαρχος της Ικαρίας, πολλές φορές δε θα με βρίσκετε μπροστά σας, γι’ αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι στο εξής να λειτουργείτε ακολουθώντας τη νόμιμη οδό, σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύετε να εμπλακείτε σε περιπέτειες που θα σας εκθέσουν ανεπανόρθωτα και θα πλήξουν το κύρος σας.

Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα προσωπικά σας μίση και πάθη, συμπάθειες και αντιπάθειες, κόμπλεξ και μειονεξίες και προσπαθήστε να συνεργαστείτε αγαστά με τις άλλες αρμόδιες αρχές και το Επαρχείο, αν πραγματικά θέλετε το καλό του τόπου μας.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

ikariastore banner