Επισκέφθηκα φέτος την Ικαρία για δεύτερη φορά, καθώς ερωτεύτηκα αυτό το πανέμορφο νησί πέρυσι. Πρόκειται για ένα νησί παρθένο που έχει διατηρήσει τη φυσικότητα και την ομορφιά του.

Στην ηλικία των 76 και 67 αντιστοίχως, είμαστε πια επιρρεπείς στα άγη και τους πόνους της τρίτης ηλικίας. Έτσι, ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που μας έκανε να επιλέξουμε την υπέροχη Ικαρία για τις 25μερες διακοπές μας, στον βορρά και τον νότο, τον Ιούνιο αυτού του έτους, ήταν οι ιαματικές πηγές.

Στις 09-06-2016 με έγγραφο της η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε τα θερινά δρομολόγια για το 2016 των λεωφορειούχων της Ικαρίας. Από τις 04-05-2016 είχε σταλεί εγγράφως η πρόταση του Δήμου Ικαρίας για το παραπάνω θέμα, η οποία δεν ήταν αρκετή αφού στην τελική απόφαση της Περιφέρειας δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη σχετικά με την σύνδεση της έδρας των δημοτικών ενοτήτων Ευδήλου και Ραχών με τις τοπικές κοινότητες που δεν έχουν συγκοινωνιακή σύνδεση (Καρκιναγρίου, Φραντάτου, Μαγγανίτη).

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6/6/2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου, ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του νησιού μας, εν όψει της θερινής περιόδου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Ικαρίας κ. Νίκος Λαρδάς, τοποθετείται για τα θέματα της πρόσφατης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κιονίου – Μονοκαμπιού, καθώς και για το σχεδιαμό διαχείρισης απορριμάτων. Η συνέντευξη δόθηκε στο Ράδιο Ικαρία στις 21/4/2016.

Έπειτα από σχετικό αίτημα που απέστειλε η δημοτική αρχή του Δήμου Ικαρίας, αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σ. Σταμούλο, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη. Μπαλάφα.

Νόμιμη κρίθηκε η αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. Αγίου Κηρύκου Ικαρίας (και Φούρνων), Λήμνου (και Αγίου Ευστρατίου), Κέας και Μήλου με σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η ΠΕΑ είναι έντονα δυσαρεστημένη από τα ψεύδη, την παραπληροφόρηση, την αυταρχική αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης από τη Δημοτική Αρχή, ακόμα και από τον Πρόεδρο, ο οποίος, ενώ οφείλει να είναι Πρόεδρος ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μετατρέπεται σε κάθε Συμβούλιο συνήγορος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Η δική μας πολιτική έρχεται σε σύγκρουση με τον ίδιο το θεσμό και το περιεχόμενο της Τοπικής Διοίκησης» και ως εκ τούτου «απέναντι στην Περιφέρεια και την κυβέρνηση είμαστε αντιπολίτευση και όχι η τοπική εξουσία!». Αυτό τονίζει ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, σε συνέντευξή του στον «Ριζοσπάστη», με αφορμή τη συμπλήρωση περίπου ενός χρόνου στη διοίκηση του δήμου. Ακόμα, σημειώνει μια σειρά αποφάσεων που δίνουν το στίγμα μιας άλλης πολιτικής, η οποία βάζει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων των κατοίκων αλλά και τη συμπαράσταση σε αγώνες που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Στέλιος Σταμούλος βρέθηκε στο στούντιο του Ράδιο Ικαρία σήμερα 28/1/2016 και έθιξε θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το νησί, καθώς και την σύνταξη του προϋπολογισμού.

Σελίδες

ikariastore banner