Επιστολή Επάρχου Ικαρίας για τα έργα στον Δήμο Φούρνων

ΙΚΑΡΙΑ:23-9-2014
ΠΡΟΣ: Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Γραφείο Υπουργού κ. Δένδια                                                           
ΚΟΙΝ: Γραφείο Πρωθυπουργού

Κύριε Υπουργέ σας στέλνω την κατάσταση των έργων του Δήμου Φούρνων τα οποία ενώ υπάρχει απόφαση έγκρισης των προτάσεων του Δήμου Φούρνων από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλή, μια απόφαση που όπως φαίνεται στην πράξη κινήθηκε στα πλαίσια της προχειρότητας και όχι στην ουσία του προβλήματος είναι με λίγα λόγια μια άτυπη προέγκριση για να θολώσουν τα νερά και να απονευρώσουν τον Δήμαρχο των Φούρνων ή και να τον κοιμίσουν, ενώ στην ουσία κανένα έργο, προκλητικά, για αυτό το ταλαιπωρημένο νησί της Επαρχίας της Ικαρίας δεν εντάχθηκε. Είναι όλα εκτός προγράμματος αν και τα περισσότερα είναι ώριμα.

Είναι γνωστή η δυσκολία του Δήμου των Φούρνων με ελλείψεις και χωρίς τεχνικές υπηρεσίες, με διαχειριστική επάρκεια στη Σάμο να ωριμάζει τέτοια έργα.

Ζητώ τη άμεση παρέμβαση σας διότι γνωρίζω την ευαισθησία σας για το νησί των Φούρνων και της Θύμαινας περιοχές όπου οι νησιώτες ξέρουν να φυλάγουν Θερμοπύλες.

Σας στέλνω την κατάσταση των έργων ζητώντας την άμεση παρέμβαση σας, είναι αδιανόητο κύριε Υπουργέ οι Φούρνοι να είναι έξω από τρένο της ανάπτυξης διότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή με επικεφαλής τον κ. Γιακαλή άφησε στο έλεος του θεού και με πρόχειρους χειρισμούς τα έργα των νησιών.

Στην Μυτιλήνη η Διαχειριστική Αρχή έχει κάνει γιγαντιαίο αγώνα βοηθώντας προς αυτήν την κατεύθυνση για να ενταχθούν τα έργα, αλλά οι προθεσμίες τρέχουν, ο χρόνος δεν χαρίζει και ζητώ την άμεση παρέμβασή σας

Ευχαριστώ Θερμά
Ο ΕΠΑΡΧΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

ikariastore banner