Ένα πρωτοποριακό έργο για την βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος, την μείωση των τιμολογίων, την εξοικονόμηση ενέργειας, την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την υποδοχή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιωτικά ηλεκτρικά συστήματα λαμβάνει χώρα σε 5 νησιά του Αιγαίου.

Το «Σήμα Αειφορίας» θα διεκδικήσουν και πάλι οι νέοι Νησιωτικοί Δήμοι του Αιγαίου που προέκυψαν μετά τον Καλλικράτη, με νέες δράσεις για το περιβάλλον, την πράσινη οικονομία, τον πολιτισμό.

Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου Νάσο Γιακαλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νικόλαο Μάρκου σχετικά με την κατάθεση πρότασης από την Περιφέρεια για το πρόγραμμα «Βιοκλιματικών αναβαθμίσεων δημοσίων ανοικτών χώρων» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η οποία βρίσκεται στον αέρα για την υποβολή προτάσεων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011,

Το έργο αφορά στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που επικεντρώνεται σε ενέργειες που θα συμβάλλουν στη μείωση των σημερινών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στη διαχείριση των μελλοντικών εκπομπών.

Η Περιφερειακή Οργάνωση Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων χαιρετίζει την πρωτοβουλία κατάθεσης κοινής πρόταση πέντε Πράσινων Γερμανών βουλευτών στην Ομοσπονδιακή Γερμανική Βουλή όπως παρουσιάστηκε σήμερα στην Αθήνα, από κοινού με τους Οικολόγους Πράσινους.

Την πρότασή του για την ένταξη των Φούρνων και της Θύμαινας στο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες-Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης», κατέθεσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος.

Οι θέσεις των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Ε.Π.Χ.Σ.Α.Α. για τις Υδατοκαλλιέργειες.

Σε συνέχεια της σύστασης του Ταμείου «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2010, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, και ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση για την προκήρυξη του Προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον».

Το Επιμελητήριο Σάμου δεν επηρεάζεται (προς το παρόν) από τις Καλλικρατικές διαδικασίες ή συνενώσεις και συνεχίζει να λειτουργεί προς όφελος όλων των επαγγελματιών μελών του σε Σάμο, Φούρνους, Ικαρία. Μια από τις δραστηριότητες του η οποία για εμάς έχει ενδιαφέρον και πρέπει να μεταδοθεί είναι η ημερίδα ενημέρωσης (αλλά κυρίως ότι επιδοτούνται) για το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Σάμος» στο Βαθύ, την Τετάρτη 19/1/11.

Η διατήρηση ή και αποκατάσταση της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης του θαλάσσιου περιβάλλοντος έως το έτος 2020, είναι ο στόχος του νομοσχέδιου για τη θαλάσσια στρατηγική, που παρουσίασε στις 24/11 στο Υπουργικό Συμβούλιο, η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Σελίδες

ikariastore banner