Ένταξη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ικαρίας

Σήμερα, 4/10/1017, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3437 Τεύχος ΄Β) η τροποποίηση του οργανισμού του Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας, ώστε στο Παθολογικό Τμήμα να εντάσσεται και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. 

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτή Σάμου Σεβαστάκη: «Μετά από τις συνεχείς ενέργειες:  του Βουλευτή νομού Σάμου Δημήτρη Σεβαστάκη σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου-ΚΥ Ικαρίας και του Διοικητή κ. Καρδάση, του Νοσοκομείου Σάμου, της  Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ, αλλά κυρίως με την αμέριστη συνδρομή  του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, του  Aν. Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, που από την πρώτη στιγμή ενίσχυσε το έργο, και τη συνεχή στήριξη του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού, ένα έργο σταθμός για την Ικαρία και τους κατοίκους της θεσμοθετείται.

Με την τροποποίηση του οργανισμού δημιουργείται μια θέση ειδικευμένου ιατρού ΕΣΥ, ειδικότητας Νεφρολογίας και ανοίγει ο δρόμος για την τεχνική πλέον ολοκλήρωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Το έργο αυτό αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητας ζωής των ασθενών-νεφροπαθών κατοίκων Ικαρίας, αλλά και εκείνων των επισκεπτών στο νησί που θα χρήζουν σχετικής φροντίδας.
Συνεχίζουμε για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και την ποιοτική αναβάθμιση της υγείας στο νομό Σάμου.»

Διαβάστε τη σχετική ελεύθερη πτήση του Μάκη Φουντούλης Pro Hominen καθώς και το Αιμοκάθαρση στην Ικαρία: Από ελεύθερη πτήση του ikariamag.gr στην Ελληνική Βουλή.

ikariamag.gr
 

ikariastore banner