Δήμος Ικαρίας: "Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων & ανανέωση συμβάσεων"

ΠΡΟΣ:
1) Υπουργό Παιδείας  κ. Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου
2) Ίδρυμα Νεολαίας & Δια βίου μάθησης
(υπ.οψιν προέδρου Δ.Σ κ. Φ.Λεντζα)

Ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμουλος , παρεμβαίνει στο θέμα της καθυστέρησης πληρωμής στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων. και ζητά την «άμεση καταβολή των δεδουλευμένων» και της ανανέωσης των συμβάσεων του.

Σας κοινοποιούμε την επιστολή που εστάλη σήμερα στo Υπουργό Παιδείας και στο  Ίδρυμα Νεολαίας & Δια βίου μάθησης.

Θέμα : Άμεση η ανάγκη καταβολής των δεδουλευμένων (Μάρτιος -Ιούνιος 2015 ) στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων και της ανανέωσης των συμβάσεων του.

Στον δήμο Ικαρίας και συγκεκριμένα στις δυο σχολικές επιτροπές εργάζονται με σύμβαση μίσθωσης έργου 15 καθαρίστριες που απασχολούνται στον καθαρισμό των σχολικών μονάδων του δήμου Ικαρίας.

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα  με την αριθμ. 139696/Δ4/01-10-2013 Υ.Α. (ΦΕΚ 2543/τΒ΄/10-10-2013) αποφασίσθηκε ο ορισμός του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ)  για τα διδακτικά έτη 2013-2014 και 2014-2015,  ως συμβαλλόμενο μέρος για τη χρηματοδότηση των κατά τόπους Σχολικών Επιτροπών. Τον  Ιούλιο του 2015 αποδόθηκε από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ στις σχολικές επιτροπές η γ δόση της χρηματοδότησης  τους για το σχολικό έτος 2014-2015, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει σε εκκρεμότητα τα δεδουλευμένα των τεσσάρων τελευταίων μηνών της σύμβασης τους (Μάρτιος -Ιούνιος 2015 ).

Για να γίνει πληρέστερα κατανοητό σε τι είδους οφειλές αναφερόμαστε τονίζουμε ότι αναφερόμαστε στην αμοιβή εκείνου το προσωπικού, που για χρόνια τώρα τελεί υπό εργασιακή ομηρία, με άθλιο εργασιακό καθεστώς, που πληρώνεται πάντα έναντι και με καθυστέρηση μηνών, και σηκώνει κατά κύριο λόγω στους ώμους του, τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, αφού το όποιο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πάντα ήταν λειψό και σήμερα στο μεγάλο του μέρος έχει και αυτό συνταξιοδοτηθεί.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την απαράδεκτη κατάσταση της απλήρωτης εργασίας και σας καλούμε άμεσα να προχωρήσετε στην εκταμίευση των αναγκαίων πόρων για να πιστωθούν οι λογαριασμοί  των σχολικών επιτροπών και καταβληθούν τα δεδουλευμένα στο προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων.  Παράλληλα σας καλούμε να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να μην παρατηρείται στο εξής καμία καθυστέρηση στην πληρωμή τους για κάθε μήνα εργασίας.

Τέλος γνωρίζοντας την εμπλοκή που υπάρχει στην διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων των καθαριστριών αφού παρά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 102/26-8-2015) δεν έχει ακόμα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας η απόφαση που θα ορίζει τον φορέα χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών.  Με αποτέλεσμα η  εφαρμογή της ΠΝΠ να παραμένει στον αέρα, προκαλώντας έτσι σοβαρό πρόβλημα στον έγκαιρο καθαρισμό των σχολικών κτιρίων, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου.

Καλούμε την ηγεσία και τις υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας άμεσα να προχωρήσουν στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, που θα δώσει την δυνατότητα στους δήμους να ανανεώσουν τις συμβάσεις, και να ξεκινήσει άμεσα την τόσο αναγκαία εργασία του το προσωπικό καθαριότητας που αφορά τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

Με  Εκτίμηση
Ο Δήμαρχος  Ικαρίας
Στέλιος  Σταμούλος

ikariastore banner