Και κατεβαίνω την Παρασκευή στον Άγιο, το μεγαλο εμπορικό κέντρο που λέει και η μάνα μου, για τον συνηθισμένο και απαραίτητο καφέ και ακούω ομιλίες υπέρ του όχι!

«Πού είναι το ΚΚΕ;» αναρωτιέται από το πρωτοσέλιδο της χτεσινής «Αυγής» ο Αγγ. Τσέκερης και με μία συγκριτική «ανάλυση» του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών και του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην Ικαρία, προσπαθεί ν' αποδείξει ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στα όρια της εκλογικής επιβίωσης.

Η κατίσχυση του «Όχι» στο Ελληνικό δημοψήφισμα και μάλιστα με τόσο μεγάλη διαφορά υποσημειώνει ορισμένα στοιχεία, πολιτικά παράδοξα. Δεν μπορεί να «κατασκευαστεί» μια πραγματικότητα ούτε από τα μέσα επικοινωνίας ούτε από την αποδιάρθρωση της καθημερινής πράξης και ζωής.

Ακολουθούν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στο νομό Σάμου, στη Σάμο και τους Φούρνους ενώ μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα στην Ικαρία.

Το 2002 πήγα διακοπές στην Ικαρία. Πέρασα ένα απόγευμα στο Καραβόσταμο στο σπίτι του φίλου μου του Γιώργου. Η γιαγιά του, η κυρία Ειρήνη μας έψησε ελληνικό καφέ και μας είπε πολλές ιστορίες για το νησί και για τα βάσανα τους μέσα στον χρόνο. Μία από τις ιστορίες που είπε ήταν η εξής:

Αγαπητοί Δημότες, έχοντας υπ οψιν ότι οι εκλεγμένοι στην τοπική διοίκηση, έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το δημοψήφισμα της Κυριακής, τοποθετούμενοι ακόμα και μέσα από τα συντεταγμένα όργανα (ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ) , παίρνοντας θέση υπέρ του «ΝΑΙ», θεωρώ υποχρέωση μου να πάρω θέση απέναντι σε όλα αυτά απευθυνόμενος σε όλους εσάς.

Η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας, αν και πιστεύει ότι με πολύ νωπή τη λαϊκή εντολή του Γενάρη να βγούμε από τα μνημόνια, το δημοψήφισμα είναι εκ του περισσού, σεβόμενη τις αρχές , τις αξίες και το καταστατικό της, προτρέπει τα μέλη της και ολόκληρο τον ικαριακό λαό να στηρίξει και να προπαγανδίσει δυναμικά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Η ΛΑ-ΑΑΣ (Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία) Ικαρίας συνεχίζει με καθημερινές περιοδείες τις παρεμβάσεις της στο νησί στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας για ΑΠΟΧΗ από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που νομιμοποιεί με τον ένα ή άλλο τρόπο ένα "μικρό" ή "μεγάλο" νέο μνημόνιο σε βάρος του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας.

Ένα από τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει και συνεχίζουν να μας γεμίζουν και να μας ενώνουν σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης είναι η αγάπη μας για τη μουσική. Γι' αυτό και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά προσπαθούμε πάντα ανιδιοτελώς να γεμίζουμε με νότες τις μουσικές αυλές του τόπου μας.

Επειδή επιχειρείτε μια διαστρέβλωση της αλήθειας προσχεδιασμένη και λίγο η πολύ δεν μας αφορά από πού προέρχεται ενώ γνωρίζουμε θεωρώ ότι πρέπει να απαντήσω σχετικά με την δήλωση μου στο ΜΕGA εχθές το πρωί για έλλειψη καυσίμων στην Ικαρία.

Σελίδες

ikariastore banner