O Έπαρχος Ικαρίας - Φούρνων απαντά για τις δηλώσεις του στο MEGA περί έλλειψης καυσίμων

Επειδή επιχειρείτε μια διαστρέβλωση της αλήθειας προσχεδιασμένη  και λίγο η πολύ δεν μας αφορά από πού προέρχεται ενώ γνωρίζουμε θεωρώ ότι πρέπει να απαντήσω σχετικά με την δήλωση μου στο ΜΕGA εχθές το πρωί για έλλειψη καυσίμων στην Ικαρία.

Μετά από έρευνα που έγινε από το Επαρχείο το πρωί προς όλα τα βενζινάδικα της Επαρχίας ρωτήθηκε το κάθε πρατήριο ξεχωριστά,
Επικοινωνήσαμε με το βενζινάδικο του Κυρίου Ζαούτη όπου ο υπάλληλος μίλησε με κάποια Κυρία όπου μας ανέφερε ότι η βενζίνη τελείωσε και περιμένουν, στην συνέχεια με τον Κύριο Τσαπαλιάρη στο Αυλάκι όπου ανέφερε ότι έχει έως σήμερα το βράδυ, καθώς και με τον Κύριο Τσακωνίτη ο οποίος δεν είχε καύσιμα,  ο Κύριος Παύλος στο Κραβόσταμο έχει μόνο 200 λιτρ. πετρέλαιο, ο Κύριος Φράγκος στο Φλες δεν απαντούσε πιθανόν κλειστό το πρατήριο, ο Κύριος Ελευθερίου κλειστό δεν είχε, και ο Κύριος Κέφαλος στο Ξυλοσύρτη είχε έως σήμερα το απόγευμα, μόνο ο Κύριος Κατές στις Ράχες έχει καύσιμα όπου το δήλωσε στο Επαρχείο.

Κατά δήλωση τους αναμένουν το καραβάκι για ανεφοδιασμό την Παρασκευή .

Άμεσα ενημερώθηκε το γραφείο της Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με έγγραφο από τον Έπαρχο το οποίο δίνω στην δημοσιότητα δεν επιχειρήθηκε καμιά προσπάθεια να πληγή ο τουρισμός στο νησί.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούσαμε, για να ανεφοδιασθεί το νησί αμεσότατα με την έλευση του πλοίου ανεφοδιασμού.

Η Περιφερειάρχης άμεσα με επιστολή της προς τον αρμόδιο Υπουργό ζήτησε την έλευση του πλοίου για να ανεφοδιασθεί το νησί άμεσα.
Μπορεί η αλήθεια καμιά φορά να δημιουργεί προβλήματα σε αυτούς που δεν θέλουν να την ακούν, δικό τους πρόβλημα.

Δηλώνω εδώ ότι μετά την παρέμβαση της Περιφερειάρχη ο Υπουργός  συνεννοήθηκε με τις εταιρίες προς διευκόλυνση των πρατηριούχων στις πληρωμές τους απέναντι στα πρατήρια και φυσικά την άμεση τροφοδότηση των νησιών το δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΜΕGA χθες

Το αποτέλεσμα λοιπόν Κύριοι μετράει και αυτός είναι ο σκοπός μας.

Η ευθύνη λοιπόν για την Επαρχεία είναι ευθύνη όλων μας, μακριά από συγκεκριμένες γνωστές κραυγές.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Κ ΦΟΥΡΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ:

- Με παρέμβαση σου στο δελτίο του MEGA, ο κ.Γιώργος Καττές διεύψευσε τις καταγγελίες.

- Με δελτίο τύπου του, ο Βουλευτής Σάμου, κ. Σεβαστάκης ενημερώνει: "Σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε  έντονη έλλειψη καυσίμων στην Ικαρία και προς αποφυγή δημιουργίας αρνητικού κλίματος για τον τουρισμό του νησιού, οι μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε από τους κατοίκους της Ικαρίας -φορείς και πολίτες- είναι ότι στο νησί υπάρχουν καύσιμα. Παρατηρούνται ελλείψεις ή καθυστερήσεις ανεφοδιασμών των πρατηρίων σε μερικές περιοχές του νησιού, χωρίς να πλήττεται καίρια όμως  η καθημερινή δραστηριότητα των κατοίκων  και ο ευαίσθητος κλάδος του τουρισμού στην Ικαρία. Την Πέμπτη 2-7 θα έρθει πλοίο που θα ανεφοδιάσει με καύσιμα το νησί."

 

- Ακολουθεί επιστολή του Επάρχου προς την Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου για την έλλειψη καυσίμων

1/7/2015
ΠΡΟΣ:  Περιφερειάρχη Βορ. Αιγαίου, κα Καλογήρου Χριστιάνα

Κυρία Περιφερειάρχη , από εχθές 30/6/2015 παρουσιάστηκε σταδιακά πρόβλημα έλλειψης  καυσίμων στη νήσο Ικαρία , ενώ σήμερα κανένα βενζινάδικο στη νήσο δεν διαθέτει καύσιμα , εκτός από αυτό του κ Καττέ στις Ράχες Ικαρίας (στη βόρεια πλευρά του νησιού), που και αυτό είναι άγνωστο πόσο θα αντέξει ακόμη βάση της ποσότητας που διαθέτει.

Φυσικά έχει περιοριστεί η κίνηση των πολιτών, έχει επηρεαστεί η οικονομική ζωή στον τόπο , ενώ η έλλειψη καυσίμων επηρεάζει και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , αφού το βενζινάδικο  που τροφοδοτεί (κατόπιν διαγωνισμού) τα  πυροσβεστικά οχήματα  δεν διαθέτει καύσιμα. Για την ώρα , για τις ανάγκες περιπολιών των πυροσβεστικών οχημάτων παρενέβη ο κος Ταξίαρχος και διατέθηκαν δύο βαρέλια καυσίμων από τα αποθέματα του Στρατού.

Από πληροφόρηση που έχουμε , λέγετε ότι το πλοίο τροφοδοσίας της ELIN θα έρθει πιθανόν την προσεχή Παρασκευή. Όσο για το νησί των Φούρνων , προς το παρόν δεν υφίσταται πρόβλημα έλλειψης καυσίμων.

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ Κ ΦΟΥΡΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ
 

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr