Η ΛΑ-ΑΑΣ (Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία) Ικαρίας για το Δημοψήφισμα

Η ΛΑ-ΑΑΣ (Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία) Ικαρίας συνεχίζει με καθημερινές περιοδείες τις παρεμβάσεις της στο νησί στα πλαίσια της πανελλαδικής καμπάνιας για ΑΠΟΧΗ από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που νομιμοποιεί με τον ένα ή άλλο τρόπο ένα "μικρό" ή "μεγάλο" νέο μνημόνιο σε βάρος του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας.

Κόντρα στην τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και την καταστροφολογία των συμφερόντων που στηρίζουν το ΝΑΙ, κόντρα στο συμβιβασμό και τις αυταπάτες που σπέρνει η κυβέρνηση, κόντρα στην νομιμοποίηση της διαδικασίας για λόγους κομματικής καταγραφής που επιλέγει το ΚΚΕ, η ΛΑ-ΑΑΣ Ικαρίας καλεί τον λαό να απέχει από μια διαδικασία που νομιμοποιεί και εξωραϊζει την παραμονή της χώρας μέσα στο "μαντρί" των Ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών κρατών.

Καλεί τον κόσμο πριν, μετά και πέρα απ' την Κυριακή, με τους αγώνες και την  συμμετοχή του στις καθημερινές κοινωνικές μάχες και την ταξική πάλη, να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην φτώχεια, την λιτότητα, την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων και των αναγκών του, να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κηδεμονία της χώρας και του λαού, στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση από ΕΕ και ΝΑΤΟ και τα δεινά που κουβαλάνε.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ !
ΚΑΤΩ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !
ΑΠΟΧΗ ΑΠ’ ΤΟ ΚΑΛΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ !

Μπροστά στα αδιέξοδά της, μέσα στο πλαίσιο της λεγόμενης «διαπραγμάτευσης» με τους ιμπεριαλιστές-«δανει¬στές» της ΕΕ και του ΔΝΤ, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στην αναγγελία δημοψηφίσματος για την Κυριακή 5 Ιούλη. Δημοψήφισμα που θέτει στο λαό το ερώτημα της αποδοχής ή της απόρριψης της τελικής συμφωνίας που απαίτησαν οι ιμπεριαλιστές απ’ την κυβέρνηση. Δεν θέτει, όμως, το ερώτημα της αποδοχής ή απόρριψης προτάσεων σαν κι αυτές που έχει η ίδια καταθέσει στην ΕΕ και το ΔΝΤ, όπως το κυβερνητικό μνημόνιο των 47 σελίδων! Ούτε αυτών που πρόκειται να καταθέσει σε μια νέα «διαπραγμάτευση» στη συνέχεια, αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της επιτρέψει να το χρησιμοποιήσει ως «διαπραγματευτικό χαρτί».

Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί μια κίνηση «ρήξης» με τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ! Γιατί το «ανήκουμε στη Δύση» και για το Τσίπρα-όπως έχει δηλώσει προ πολλού- είναι αδιαπραγμάτευτο. Γιατί η επί 5 μήνες «διαπραγμάτευση» με τις ιμπεριαλιστικές ύαινες ήταν σε μια ρότα υποταγής! Όπου απ’ το «σκίζουμε τα Μνημόνια» φτάσαμε στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ότι η κυβέρνηση « θα τιμήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως» και ότι δεν πρόκειται να προβεί σε «μονομερείς αλλαγές» στα μνημόνια.. Κι όπου απ’ το «πρόγραμμα ανακούφισης» της Θεσσαλονίκης φτάσαμε στον λεγόμενο «έντιμο συμβιβασμό» και μετά στον «επώδυνο συμβιβασμό». Όπου ωραιοποιήθηκε ο ρόλος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην «διαπραγμάτευση» και προχώρησε η αναβάθμιση της εμπλοκής της χώρας στα σχέδιά του, με πρόταση μάλιστα και νέας αμερικανονατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο!

Σε ποια «ρήξη» καλεί, άραγε, αυτός που ζητά... «παράταση» απ’ τους «εκβιαστές» που «στέλνουν τελεσίγραφα» για να τα «βρει» μαζί τους, και όταν η ίδια η κυβέρνηση σπεύδει να «διευκρινίσει» πως δεν πρόκειται για κίνηση... εξόδου απ’ την ΕΕ και το ευρώ;
Τις ρήξεις τις κάνει ο λαός με τους αγώνες, τις αντιστάσεις και τις διεκδικήσεις του, με τη μαζική, παρατεταμένη, αποφασιστική και ανειρήνευτη πάλη του.

Αυτή η πάλη είναι που πρέπει να ξεδιπλωθεί και να φουντώσει, η πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, η πάλη ενάντια στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, η πάλη για τα δικαιώματα και για την ίδια τη ζωή του λαού, των εργαζόμενων, των άνεργων, της νεολαίας.

Κι αυτό δεν γίνεται με δημοψηφίσματα και κάλπες, που επιδιώκουν να κάνουν το λαό συνένοχο στα σχέδια συνέχισης της επίθεσης σε βάρος του και που τον κρατούν στη γωνία και σε κινηματική αδράνεια και απραξία.