Διαμαρτυρία ικαριακών συλλόγων για την πορεία των έργων στον δρόμο Κάλαμος - Νας

Αθήνα, 31/10/2015

Προς:
1) Περιφέρεια Β.Αιγαίου
Υπόψη κας Χριστιάνας Καλογήρου & Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ.Νικ.Κατρακάζου
Υπόψη Επάρχου Ικαρίας κ. Στέφανου Παμφίλη
2) Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη  Σεβαστάκη
Υπόψη Δημάρχου κ.Στέλιου Σταμούλου
Αντιδημάρχου Δημ.Διαμερ.Ραχών κ.Σωτήρη Κόχυλα
& Δημοτικού Συμβουλίου

Οι Σύλλογοι  της περιοχής Ραχών Ικαρίας ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ΕΝΩΣΗ΄΄(Κουνιάδου-Προεσπέρας-Κάτω Προεσπέρας - Νάνουρα) ΙΚΑΡΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ  Ο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΙΟΥ εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών του παραλιακού δρόμου ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρουσιάζουν.

Σας εκφράζουμε τον φόβο μας, με τον πιο έντονο τρόπο,  ότι το έργο δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες  εξ αιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων και της βραδείας εξέλιξης των εργασιών από την ανάδοχο Εταιρεία, με ορατό πλέον τον κίνδυνο, το έργο να χαθεί τελείως, αφού μέσα σε διάστημα ενός και πλέον έτους κανένα τμήμα του έργου δεν έχει ολοκληρωθεί. Ως άμεση συνέπεια  του γεγονότος αυτού θα είναι και  η απώλεια του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ που έχει δεσμευτεί για το έργο αυτό  από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την αγωνία των κατοίκων της περιοχής που εκπροσωπούμε, αλλά και ολόκληρης της Ικαρίας,   για την μη αποπεράτωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το νησί μας, έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, για την πραγματοποίηση του οποίου έχουμε αγωνιστεί  για πολλά χρόνια όλοι μας, κάτοικοι και φορείς του νησιού.

Σας παρακαλούμε λοιπόν θερμά, να κάνετε κάθε δυνατή ενέργεια, προς πάσα κατεύθυνση (ανάδοχο έργου και Δημόσιες Υπηρεσίες), έτσι  ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και  να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες, για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του δρόμου  ΚΑΛΑΜΟΣ-ΝΑΣ το συντομότερο δυνατό και να μη χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται. Είναι πραγματικά άδικο,  μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η πατρίδα μας, να αναλαμβάνουν δημόσια έργα  εταιρείες , ανίκανες να τα πραγματοποιήσουν  και εξαιτίας τους να χάνονται μεγάλα χρηματικά ποσά, από αυτά που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση  για την ανάπτυξη των ακριτικών νησιών μας.

Με την πεποίθηση ότι το αίτημά μας θα αντιμετωπισθεί εκ μέρους σας με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, αναμένουμε τις  ενέργειές σας και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα.-

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

    
 

ikariastore banner