BOULDERING IKARIA mini festival: Η αρχή για ένα σπουδαίο αναρριχητικό μέλλον στο νησί

Mε επιτυχία, παρ’όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε το πρώτο Mini αναρριχητικό φεστιβάλ Bouldering Ikaria, από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου 2015. Οι πρώτοι αναρριχητές επισκέφθηκαν την Ικαρία για να γνωρίσουν από κοντά τα αναρριχητικά πάρκα που έχουν ήδη διανοιχθεί και να απολαύσουν τη σπάνια φυσική ομορφιά αυτού του γρανιτένιου παράδεισου.

Μέσα από φθινοπωρινά χρώματα τοπίων, οι αναρριχητές ξεναγήθηκαν στα πεδία Απάγγιο στην περιοχή Καρκινάγρι, όπου βρήκαν εξαιρετικές συνθήκες σκαρφαλώματος την ώρα που στο υπόλοιπο του νησιού επικρατούσε αέρας, ομίχλη και βροχή, στα πεδία Δάσος και Οδυσσέας στο Μαγγανίτη, απολαμβάνοντας τη λιακάδα και το ήπιο κλίμα του νότου, αλλά και στον Άγιο Ισίδωρο, Πέζι και Κάλαμο, σκαρφαλώνοντας σε ένα μαγευτικό γρανιτένιο σκηνικό.

Κορυφαίοι αναρριχητές όπως ο Χριστόφορος Αγοραστούδης και ο Χρήστος Δανιήλ ήταν παρόντες στο φεστιβάλ, και συνεργάστηκαν στην προσπάθεια first ascent αρκετών project routes, κερδίζοντας τα πρώτα έπαθλα του διαγωνισμού- ένα crashpad από την POLO και ένα ζευγάρι παπούτσια FIVE TEN από το Rockway Climbing Gym. Το τρίτο βραβείο- ένα ΜΟΟΝ Bouldering shoulder bag  από το e-shop climbmore.gr -δόθηκε κατόπιν κλήρωσης μεταξύ όλων όσων  συμμετείχαν σκαρφαλώνοντας τις ημέρες του φεστιβάλ, για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Την πρώτη αυτή αναρριχητική συνάντηση αγκάλιασαν με θέρμη τοπικοί παράγοντες του νησιού, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας. Στην παρουσίαση που έγινε την τελευταία μέρα στο ξενοδοχείο Erofili σχετικά με τις δυνατότητες του νησιού για εναλλακτικό αναρριχητικό τουρισμό, ήταν παρόντες οι επισκέπτες, τοπικοί επιχειρηματίες, αλλά και ο αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Κόχυλας (φωτό), ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες στο νησί, και τόνισε τη σημασία ανάπτυξης ενός τόσο σημαντικού πλούτου που διαθέτει η Ικαρία, και την προσπάθεια ανάδειξης αυτού του σημαντικού προϊόντος που θα δώσει τη δυνατότητα προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων αναρριχητών. Στο τέλος της παρουσίασης οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, αλλά και να γνωρίσουν την ικαριώτικη διασκέδαση με ένα παραδοσιακό γλέντι που διοργανώθηκε με ζωντανή μουσική και τοπικές γεύσεις και κρασί.

Η Ικαρία είναι ένας νέος, πολλά υποσχόμενος αναρριχητικός προορισμός, με ήδη 300 ανοιγμένες διαδρομές bouldering και πολλές ακόμη που πρόκειται να ανοιχθούν, αλλά και με πλούσιο ανάγλυφο και εξαιρετικής ποιότητας βράχο για sport και trad αναρρίχηση. Το έργο έχουν ξεκινήσει ο Ευάγγελος Καστανιάς με τους συνεργάτες του Αντώνη Σκευοφύλακα και Δονάτο Μπότο από το 2012 σε συνεργασία με το Δήμο Ικαρίας και με τη συμπαράσταση του Κων/νου Γαγγλία, και, όπως παρουσίασαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε, οι στόχοι και οι δυνατότητες ανάπτυξης είναι τεράστιες για την Ικαρία, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε δυνατό αναρριχητικό προορισμό στο άμεσο μέλλον.

Σημαντικό ήταν και το ενδιαφέρον κατοίκων του νησιού για αυτό το νέο είδος αθλητισμού, κάποιοι από τους οποίους ακολούθησαν και δοκίμασαν την αναρρίχηση για πρώτη φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ικαρία προσφέρεται για μια πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων και είναι ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν και σέβονται τη φύση.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους οι φωτογράφοι Δημήτρης Τοσίδης, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Ξενοφώντας Φλώρος και η Eqvus Productions με τη σκηνοθέτη Λίνα Δαμασκοπούλου για την παραγωγή του official video του φεστιβάλ.

Χορηγός Επικοινωνίας
ikariamag.gr

Υποστηρικτής
ikariastore.gr

Χορηγοί: Erofili Hotel, Daidalos Hotel, Atheras Boutique Hotel, Valeta, Romantza, Karras Star Hotel, Εστιατόριο «Ο Σωτήρης», Γυναικείος Συνεταιρισμός Ραχών, Ζαχαροπλαστείο Τσαντίρης, Polo. Rockway Climbing Gym, climbmore.gr. Ευχαριστούμε το visitikaria.gr

ikariastore banner