Τα στιγμιότυπα που ακολουθούν παρουσιάζουν στιγμές αναρρίχησης σε όλες τις καιρικές συνθήκες και μέρη, από πυκνά δάση μέχρι σεληνιακά τοπία, κόβουν την ανάσα και αποκαλύπτουν πως η ποικιλομορφία της Ικαρίας, αυτού του νησιού στο βορειοανατολικό αιγαίου με τις τεράστιες πέτρες, μπορεί να προσφέρει και τέτοιου είδους συγκινήσεις στους επισκέπτες αλλά και τους ντόπιους.

Ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των αναρριχητών που επισκέπτονται το νησί της Ικαρίας για να ανακαλύψουν ένα νέο, πολλά υποσχόμενο αναρριχητικό παράδεισο! Σε εύχρηστο μέγεθος και σε 2 γλώσσες (ελληνικά- αγγλικά) ο οδηγός περιλαμβάνει 300 διαδρομές boulder που έχουν διανοιχθεί εως σήμερα στις περιοχές Άγιος Ισίδωρος, Πέζι, Πρινέ, Μαύρη, Μαυριάνου, Κάλαμος, Ακρωτήρι, Μαγγανίτης.

Mε επιτυχία, παρ’όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ολοκληρώθηκε το πρώτο Mini αναρριχητικό φεστιβάλ Bouldering Ikaria, από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου 2015. Οι πρώτοι αναρριχητές επισκέφθηκαν την Ικαρία για να γνωρίσουν από κοντά τα αναρριχητικά πάρκα που έχουν ήδη διανοιχθεί και να απολαύσουν τη σπάνια φυσική ομορφιά αυτού του γρανιτένιου παράδεισου.

Μετά το βροχερό καιρό βρήκαμε καταφύγιο στο Απάγκιο, κοντά στο χωριό Καρκινάγρι.

Το 1ο αναρριχητικό φεστιβάλ του BOULDERING IKARIA έχει ξεκινήσει καλοσωρίζοντας τους λάτρεις της αναρρίχησης boulder για πρώτη φορά σε μια μεγάλη συνάντηση στο νησί. Χορηγός Επικοινωνίας του Φεστιβάλ: ikariamag,gr, με την υποστήριξη του ikariastore.gr. Δειτε το νέο τρέηλερ που ετοίμασαν οι διοργανωτές για την ανάδειξη της Ικαρίας και τα χαρακτηριστικά της εκείνα που την καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό αναρρίχησης.

To Βοuldering Ikaria καλωσορίζει τους λάτρεις της αναρρίχησης boulder για πρώτη φορά σε μια μεγάλη συνάντηση στο νησί, στις 24-28 Οκτωβρίου 2015. Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων αναρριχητικών πάρκων με τη συνεργασία του Δήμου Ικαρίας στις περιοχές Άγιος Ισίδωρος, Πέζι, Πρινέ, Μαύρη, Μαυριάνου, Κάλαμος, Στάνη, Καρκινάγρι και Μαγγανίτης, και τη διάνοιξη 300 διαδρομών boulder, διοργανώνεται το πρώτο φεστιβάλ που θα προσελκύσει ένα νέο είδος εναλλακτικού τουρισμού στην Ικαρία.

Κατάγομαι από το νησί μας, και παρόλο που έχω μεγαλώσει στην Αθήνα, έχω ζήσει μεγάλο μέρος της ζωής μου στην Ικαρία. Από τα καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων, μέχρι και σήμερα, που ο ίδιος έχω μάθει την 6χρονη κόρη μου να αγαπά κάθε γωνιά της Ικαριάς.

Ο εναλλακτικός τουρισμός δεν είναι απλά μια νέα τάση, είναι η νέα φιλοσοφία που έχει αναπτυχθεί σήμερα για τον τουρισμό παγκόσμια. Τα κύρια χαρακτηριστικά που το διαχωρίζουν από τον παραδοσιακό τουρισμό είναι η υψηλή αισθητική και ποιότητα του τουρισμού σε αρμονία με τη φύση, με σεβασμό στα οικολογικά συστήματα, μέσα σε κλίμα πολιτιστικής ανταλλαγής και συνύπαρξης των ανθρώπων με το ιστορικό τοπίο. Σκοπός του είναι να βρεθούμε κοντά στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον με κύριο στόχο τη διατήρηση του και τη βελτίωση και ανάπτυξη των αγροτικών κυρίως κοινωνιών.

Μετά και την ευτυχή κατάληξη της συνεργασίας μας με το Δήμο Ικαρίας σχετικά με την ίδρυση αναρριχητικών πάρκων στη Ικαρία, που σε πρώτη φάση θα αφορούν το άθλημα "BOULDERING" (αναρίχηση επί βράχων), επισυνάπτω σχετική παρουσίαση που έγινε από τους αναρριχητές - αθλητές κ.κ. Ευάγγελο Καστανιά και Αντώνη Σκεουφύλακα, σε συνεργασία με τον κ. Κωνσταντίνο Γαγλία

ikariastore banner