Αντίστροφα.

Είναι μέρες σαν τη σημερινή, μια τυχαία Τρίτη που ξυπνάς από τα τζιτζίκια νωρίτερα από το ξυπνητήρι σου. Ανοίγεις την μπαλκονόπορτα μισοξύπνιος, τεντώνοντας το κορμί σου να ισιώσει απο την κακουχία ενος ανήσυχου ύπνου.

Είναι μια τυχαία Τρίτη Ιουλίου. Καλοκαιρίνη. Που το να μετράς αντίστροφα για εκείνη τη μαγική στιγμή, ξεκινάει.

Έξι και σήμερα. Έξι μέρες για εκείνο το τέλειο λεπτό που θα χώσεις τα πόδια σου στην άμμο, θα βάλεις τα χέρια στην μέση και θα ατενίσεις το απέραντο, κυμματιστό γαλάζιο μιας θάλασσας που σε περιμενει δίχως απαιτήσεις.

Πέντε μέρες πριν την πρώτη αίσθηση της χαράς να βουτάς το γεμάτο απο άγχος και προβλήματα, ζεσταμένο από τον ήλιο κεφάλι στο πρώτο κύμα που θα σε πετύχει στα ρηχά, παίρνοντας μαζί του κάθε μικρό κόκκο γκρι σκόνης που κουβαλάς μαζί σου απο την πόλη.

Τέσσερις μέρες μακρία απο την γλυκιά αίσθηση αποκαμώματος που το κορμί σου πέφτει πάνω στην πετσέτα έτοιμο να παραδοθεί σ' ένα ονειρικό ταξίδι ξεκούραστου ύπνου. Τι κι αν γύρω σου παίζουν παιδιά, παρέες γελάνε περιγράφοντας ιστορίες καποιου πανηγύριου σ' ενα βουνό από τα χθες, ζευγαράκια φίλων που γνωρίστηκαν στο πλοίο για εδώ, συναντιούνται για μια μπύρα, οικογένειες τσακώνονται για το ποιος θα πληρώσει. Ησυχία στα δικά σου αυτιά.

Τρεις μέρες μακριά από το ξύπνημα με μπουγέλο, γιατι κάποιος πέταξε το μπαλάκι απο τις ρακέτες πάνω σου, και έτσι γνωριστήκατε, κλείσατε ραντεβού για το βράδυ σε εκείνο το μπάρακι που ξέρεις μαζεύονται όλοι και γίνεται τζέρτζελο.

Δύο μέρες μακρία απο την απόφαση να ρίξεις μια δεύτερη βουτιά κι ας ειναι κοντά 8. Νώρις ακόμα για οτιδήποτε. Θα χορτάσεις την πείνα σου με εκείνο το κύμα και θα φωνάξεις απο έκπληξη που το νερό ειναι όσο κρύο το φανταζόσουν και ακόμα πιο πολύ.

Μία μέρα μακρία, πριν κοιτάξεις τον ήλιο που δύει πίσω από τον Αρμενιστη και χαζέψεις τα παιδιά που παίζουν βόλεϊ, γιατι τώρα ειναι η καλύτερη ώρα, που ο ήλιος δεν καίει, κάποιος θα σε χαιρετήσει, “Να τα πουμε ε!;”  σου φωνάζει και απο μακρυά λες πως το βράδυ θα είσαι και εσύ εκεί.

Εκεί. Σε εκείνη τη μαγική στιγμή. Στη μεσακτή.

Χρύσα Γκάγκωση
gchryssa@gmail.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις από τις φιλοξενούμενες πένες.

ikariastore banner