Αφιέρωμα: Οι Αδελφές Βουγιουκλή στην Ικαρία

Στις 10/7, με το πέρας των κινηματογραφικών προβολών και την παρουσία στο νησί σημαντικών Ελλήνων σκηνοθετών, σήκωσε αυλαία το μουσικό κομμάτι του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος».

Πρώτες λοιπόν που μας τίμησαν με την παρουσία τους ήταν οι αδελφές Βουγιουκλή που εντυπωσιάζουν το κοινό, όπου κι αν εμφανίζονται τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια. Οι καλές και πολύ δουλεμένες φωνές της Ελένης και της Σουζάνας εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου με ιδιαίτερη έμφαση στις παραδόσεις του. Εκείνες στην κιθάρα και στο πιάνο, με συνοδεία κρουστών και κοντραμπάσου, μας χάρισαν με απίστευτη ευαισθησία τραγούδια απ’ όλα σχεδόν τα Βαλκάνια, ρεμπέτικα, ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας, fados, μπλουζ, τσιγγάνικα κ.ά.

Ακόμα πιο εντυπωσιακές στις a cappella ερμηνείες τους. Τραγούδησαν επίσης δικές τους συνθέσεις. Οι εμφανίσεις τους δεν επιδιώκουν να ξεσηκώσουν το κοινό αφού σχεδόν όλα τα τραγούδια είναι αφηγηματικά, κουβαλούν ιστορίες και συναισθήματα. Καταφέρνουν όμως να μαγέψουν και να καθηλώσουν τους θεατές με το μοναδικό ταλέντο που κουβαλούν, με γνώση αυτού που κάνουν και απόλυτο σεβασμό.

Οι θεατές τις απόλαυσαν, τις καταχειροκρότησαν και με το τέλος της συναυλίας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους. Καθηλωτικές και συγκινητικές, έδωσαν το καλύτερο ξεκίνημα στο φεστιβάλ και μόνο ένα μεγάλο μπράβο τους αξίζει.

Το ikariamag.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ Διαπολιτισμικών Διαλόγων ΙΚΑΡΟΣ 2015.

ikariamag.gr

ikariastore banner