Στη συναυλία της Kolektif Istanbul στην Ικαρία

Οι Kolektif Istanbul είναι μια πάντα 10 χρόνων, όσα δηλαδή μετράει και το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος». Ζήτησαν οι ίδιοι να συμμετέχουν στο φετινό, επετειακό και πλούσιο  πρόγραμμά του κι έτσι βρέθηκαν στην Ικαρία.

Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά της Τουρκίας και των Βαλκανίων. Τραγούδια που παίζονται κυρίως σε γάμους και άλλες γιορτές, ταιριασμένα έξυπνα με fanky και jazzy στοιχεία. Ακόμα και οι μελωδίες της Ανατολής μπλέκουν με στοιχεία ποπ και το αποτέλεσμα είναι ένα άκουσμα γεμάτο ενέργεια που προκαλεί αμέσως διάθεση για χορό. Κατάφεραν να ξεσηκώσουν τους Καριώτες και στο οινοποιείο του Αφιανέ και στο δημοτικό κινηματογράφο, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αφού συνήθως θέλουμε πολύ χρόνο για να ζεσταθούμε.

 

 

Στα παραλειπόμενα η μικρή ταλαιπωρία της μπάντας που δεν μπόρεσε να έρθει στην Ικαριά με ορθόδοξο τρόπο αφού το καταμαράν παρουσίασε βλάβη και δεν εκτέλεσε το δρομολόγιό του. Έφτασε λοιπόν καθυστερημένα με ψαροκάικο από το Καρλόβασι. Με τους Kolektif Istanbul ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Τίτλοι τέλους λοιπόν με το ενδεχόμενο να υπάρξει μια χειμωνιάτικη έκπληξη.

ikariamag.gr

ikariastore banner