21 Οκτωβρίου 2015: Καλημέρα από το Μέλλον

Το 1989 ο Μάρτι ΜακΦλάι ταξίδεψε στο 2015 στο θρυλικό δεύτερο «Επιστροφή στο Μέλλον». 26 χρόνια μετά βρισκόμαστε σε αυτή ακριβώς την ημέρα. 21 Οκτωβρίου 2015.

Κι όσο κι αν δεν έπεσαν μέσα 100% οι σεναριογράφοι, πολλά από όσα προέβλεψαν έχουν επιβεβαιωθεί.

Το πιο συναρπαστικό - σοκαριστικό όμως, είναι ότι ζούμε σε μια ημερομηνία που κάποτε φάνταζε μακρινό μέλλον, αφήνοντας τα περιθώρια για προβλέψεις πάνω στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, τη ζωή του και την τεχνολογία.

Τραγική σκέψη, αν σκεφτεί κανείς πως είμαστε ήδη στο μέλλον και αδυνατούμε να λύσουμε στοιχειώδη προβλήματα και ζητήματα του ανθρώπινου βίου ή της διαχείρισης της ζωής μας.

Θετική σκέψη, αν σκεφτούμε πως σήμερα, μέσα από όλες τις δυσκολίες, έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε την εξέλιξη της τεχνολογίας, τις προοπτικές, τηn επικοινωνία, να μάθουμε από τα λάθη του χτες, να σχεδιάσουμε με ευθύνη το αύριο και να φύγουμε μπροστά, κάνοντας υπερβάσεις, κάνοντας τη ζωή των κοινωνιών μας καλύτερη.

Όπως και να δεις τη σημερινή ημερομηνία λοιπόν, πρέπει να καταλάβεις ότι είμαστε στο μέλλον! Και να κάνεις "τα κουμάντα σου"!

Σήμερα όμως, χωρίς δικαιολογίες και καθηλώσεις. Σήμερα, γιατί όταν όταν τελειώσει η 21η Οκτωβρίου του 2015, ακόμη και αυτή η επιστροφή στο μέλλον θα έχει γίνει παρελθόν.

ikariamag.gr

ikariastore banner