"Τρικυμία" στο Αιγαίο

"Στα αζήτητα", βρέθηκε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ρόδο, με ενδιάμεσους σταθμούς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, καθώς καμία ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή.

Συνάντηση, με κύριο θέμα συζήτησης τα ακτοπλοικά θέματα του νησιού μας έγινε στις 14/7 το βράδυ με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, -Επιμελητήριο, σύλλογοι, περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου-, όπου συζητήθηκε η αίτηση που κατέθεσε η ΝΕΛ, για τη δρομολόγηση των πλοίων «Ταξιάρχης» και «Μυτιλήνη»  καθόλη τη διάρκεια του έτους, από Πειραιά μέχρι και Βόρειο Ελλάδα, που εγκυμονεί κινδύνους για την έλευση του «Νήσος Μύκονος».

«Διεφάνη πως κανείς δε θέλει να φύγει από εδώ το «Μύκονος», με κάποιες υποσημειώσεις, για τα χειμερινά δρομολόγια και τις ώρες αναχώρησης, που δεν εξυπηρετούν τους μεταφορείς και τη διαπίστωση όλων πως το καλοκαίρι, για 2 μήνες, χρειαζόμαστε και δεύτερο καράβι. Η εταιρεία μας είπε πως δεν έχει 2ο καράβι να δρομολογήσει και ισχυρίζονται πως δεν μπορεί να δρομολογηθεί, γιατί σύμφωνα με αυτά που ισχύουν για τα πληρώματα, βάση των αποφάσεων της ΠΝΟ, προηγουμένως θα πρέπει να ναυτολογηθεί το προσωπικό για 10 μήνες, επιχείρημα που όλοι οι εφοπλιστές  χρησιμοποιούν, δημιουργώντας αυτήν την κατάσταση. Δε γίνεται όμως 40.000 άνθρωποι να τιμωρηθούν. Πρέπει να βρεθεί λύση. Θέλουμε να παραμείνει το «Μύκονος» και θέλουμε δεύτερο πλοίο για 2 ½ μήνες», είπε στον «Αρμονία ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κος Παπαθεοφάνους.

armoniaradio.gr

ikariastore banner