Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας για τις Ανεμογεννήτριες

Εικόνες από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας που έγινε το Σάββατο 30/7 με μοναδικό και κατεπείγον θέμα την ψήφιση της προσφυγής για την μονιμότητα της άδειας υπ΄ αριθμ. 875/2011 που έδωσε η ΡΑΕ με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεγέθους 110 ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Το θέμα μετά την εισήγηση του δημάρχου κ. Σταυρινάδη (ο οποίος διάβασε το κείμενο προσφυγής του δικηγόρου), την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης («αυτά είναι τα αποτελέσματα των πολιτικών επιλογών και των 2 κυβερνήσεων της χώρας») και της Αυτόνομης Συσπείρωσης («αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση αιολικών πάρκων με μοναδικό γνώμονα το κέρδος») ψηφίστηκε ομόφωνα και τη Δευτέρα που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση της προσφυγής, θα κατατεθεί από τον δικηγόρο κ. Κεσσέ Ζαχαρία.

Αυτή η κίνηση δίνει το περιθώριο των 75 ημερών για την ενδελεχή έρευνα από την μεριά του δήμου, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την κατάθεση των προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει προσπάθεια για την πλήρη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών.

ikariamag