Σύσκεψη για τα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα Ικαρίας - Σάμου

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σάμου Πυθαγόρα Χ. Βαρδίκου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου, στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ν. Σηφουνάκη, σύσκεψη για τα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα που αφορούν τη Σάμο και την Ικαρία.

Εκτός από τον Υπουργό, τον Βουλευτή και τη Διευθύντρια του γραφείου του, πήραν μέρος στη σύσκεψη, από το Υπουργείο η προϊσταμένη και στελέχη της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, στελέχη της Δ/νσης Χωροταξίας, συνεργάτες του Υπουργού, από τη Σάμο ο Δήμαρχος κ. Θάνος, ο Σύμβουλος κ. Μακρής, ο Προϊστάμενος Πολεοδομίας Σάμου κ. Καλόγηρος και από την Ικαρία ο Δήμαρχος κ. Σταυρινάδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κρητικός και ο Σύμβουλος κ. Καραγιαννάκης.

Για το χωροταξικό της Σάμου, οι όποιες αλλαγές μπορεί να προέλθουν από μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που είναι δυνατό να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Β. Αιγαίου. Για τα υπόλοιπα και για τις περαιτέρω κινήσεις δόθηκαν από την υπηρεσιακούς του Υπουργείου οι σχετικές κατευθύνσεις.

ikariastore banner