Συναντήσεις για έργα

Εξελίξεις για το έργα «Οδικό δίκτυο Ικαρίας, δρόμος Στελί-Φραντάτο-Ράχες» και «Τουριστικό καταφύγιο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας».

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Γιάννη Οικονομίδη, είχε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, στην οποία συμμετείχε και ο Βουλευτής Σάμου κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος.

Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι θα δει τη μελέτη του έργου «Οδικό δίκτυο Ικαρίας, δρόμος Στελί-Φραντάτο-Ράχες», ενώ η πρόθεση του είναι να το εντάξει στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου.

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας επισκέφτηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη. Αμέσως μετά, σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Γιώργο Πουσαίο, εξετάστηκαν τα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα. Η κ. Θεολογίτου δήλωσε ότι «επικαιροποιήσαμε τα έργα τα οποία είχαμε αποφασίσει σε προηγούμενες διαβουλεύσεις ότι θα ενταχθούν στο τομέα του τουρισμού, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα».

Συγκεκριμένα για τα έργα:

• «Τουριστικό καταφύγιο Βολισσού Χίου» έχει υποβληθεί και αξιολογείται για να ενταχθεί.
• «Μουσείο Μαστίχας» υποβάλλεται άμεσα προς αξιολόγηση και ένταξη.
• «Τουριστικό καταφύγιο Μαραθοκάμπου Σάμου» υποβάλλεται άμεσα προς αξιολόγηση και ένταξη.

Επίσης προετοιμάζονται και βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των μελετών και της εξασφάλισης των σχετικών αδειοδοτήσεων τα έργα:
• «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου»
• «
Τουριστικό καταφύγιο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας»
 

ikariastore banner