Στη συναυλία του AFFECTION TRIO… στην Ικαρία

Παρουσίαση:ikariamag.gr

Οι Ρακόπουλος, Βαρθακούρης και Νικολούδης είναι πολυδιάστατοι και δραστήριοι μουσικοί υψηλού επιπέδου. Είναι επίσης σε συνεχή αναζήτηση ως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός μουσικός. Κάποιες στιγμές αφήνουν τις εκπαιδευτικές συναυλίες και τις ηχογραφήσεις, το Μέγαρο Μουσικής και τα διάφορα jazz festival, τις περιοδείες με Θηβαίο, Αρβανιτάκη κ.ά. και συμπορεύονται σε εναλλακτικά μονοπάτια. Ξεστρατίζουν από τις προσωπικές τους διαδρομές, ενώνουν τη δύναμη και την ανησυχία τους και παρουσιάζονται στο κοινό ως Affection Trio.

Το ηχόχρωμά τους παραπέμπει αναμφίβολα στην κλασική τεχνοτροπία, αν και αυτό που ακούσαμε  δεν ήταν μια τυπική συναυλία κλασικής μουσικής. Ήταν περισσότερο ένα εγχείρημα πειραματισμού με ενστικτώδη ερμηνεία, όπου τα κομμάτια αναδεικνύονται με διαφορετικό τρόπο. Κυριάρχησε μια αφαιρετικότητα που έκανε τις συνθέσεις ελάχιστα αναγνωρίσιμες και μία διαδραστικότητα άκρως ενδιαφέρουσα.

Το Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος» σήκωσε αυλαία για το φετινό καλοκαίρι. Μας έδωσε ένα καταπληκτικό δείγμα και μας άνοιξε την όρεξη για εκείνα που θα ακολουθήσουν. Χορηγός Επικοινωνίας και φέτος είναι το ikariamag.gr

Καλό μουσικό καλοκαίρι.

ikariamag.gr|η Ικαρία... αλλιώς!

ikariastore banner