Ο Βασίλης Λιόσης στο Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ικαρος» 2012, παρουσίασε έναν εξελιγμένο αλλά και βατό τρόπο εκμάθησης των κρουστων και γενικοτερα της μουσικης. Μικρά και μεγάλα παιδια, μουσικοί επαγγελματιες και μη συμμετείχαν αποδίδοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Δύο μοναδικές βραδιές με τη Γιώτα Νέγκα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ικαρίας τον Αύγουστο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος 2012». Το ikariamag.gr ήταν και φέτος χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ, όπως και το Ράδιο Ικαρία που φιλοξένησε στον ραδιοφωνικό του αέρα τη Γιώτα Νέγκα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη όπου μίλησε για την μουσική της πορεία, τα τραγούδια της και την Ικαρία.

Άκυρη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ikariamag.gr, η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη που προγραμματιζόταν για τις αρχές του Σεπτέμβρη στην Ικαρία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων «Ίκαρος 2012».

Ο Δημήτρης Κουκουλιτάκης είναι ένας εξαίρετος κιθαρίστας φλαμέγκο που αναγνωρίζεται ως τέτοιος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ίδια την Ισπανία. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια μοιράζει το χρόνο του, τη ζωή και τη μουσική του ανάμεσα στις δύο χώρες. Έχει ήδη συστηθεί στους Καριώτες όταν εμφανίστηκε στο νησί μας το Μάιο μαζί με τη χορεύτρια Ισαβέλλα Γαλαίου.

O Κωστής Αβυσσινός βρέθηκε στην Ικαριά για μία ανοιχτή πρόβα και τρεις συναυλίες. Στην πραγματικότητα και οι τέσσερις εμφανίσεις του ήταν κάτι ανάμεσα σε πρόβα και αυτοσχεδιασμό αφού δεν υπήρχε αυστηρό πρόγραμμα και συγκεκριμένη επιλογή τραγουδιών.

Οι Stringless τελικά μας ξεγέλασαν. Μπορεί να τραγουδούν χωρίς μουσικά όργανα αλλά οι φωνητικές τους χορδές είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό πολυφωνικό σχήμα αξιώσεων. Η Βασιλική, η Αλεξία, η Κατερίνα, η Αλμπένα, η Έλσα και η Ελένη είναι ταλαντούχες και διαβασμένες, ενώ δεν τους λείπει η διάθεση για πειραματισμό και παιχνίδι.

Στον Άγιο Πολύκαρπο Ραχών (7-11/7) στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων 35 μαθητές από 7 έως 54 χρονών παίξαμε και φτιάξαμε ήχους και μουσική με καταπληκτικά ιδιαίτερα κρουστά: βαρέλια σιδερένια και πλαστικά, γκαζοντενεκέδες, πέτρες, ηλεκτρολογικούς σωλήνες, μπρίκια, κατσαρόλες, πλαστικές λεκάνες, σακούλες, κουτάλες, μπουκαλάκια νερού και μπαγκέτες από σκουπόξυλα.

Η δεύτερη καλοκαιρινή συναυλία του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος με χορηγό επικοινωνίας το ikariamag.gr ήταν μια αποκάλυψη γιατί επιβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, την οικουμενικότητα της μουσικής και τη μαγεία των διαλόγων που προκύπτει όταν συναντιούνται καλλιτέχνες με διαφορετική καταγωγή, παιδεία και επιρροές.

Οι Ρακόπουλος, Βαρθακούρης και Νικολούδης είναι πολυδιάστατοι και δραστήριοι μουσικοί υψηλού επιπέδου. Είναι επίσης σε συνεχή αναζήτηση ως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός μουσικός. Κάποιες στιγμές αφήνουν τις εκπαιδευτικές συναυλίες και τις ηχογραφήσεις, το Μέγαρο Μουσικής και τα διάφορα jazz festival, τις περιοδείες με Θηβαίο, Αρβανιτάκη κ.ά. και συμπορεύονται σε εναλλακτικά μονοπάτια.

Η πρώτη συναυλία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ίκαρος είναι γεγονός, άρα, επίσημα πλέον, η παράσταση των Κουκουλιτάκη και Γαλαίου σηματοδότησε την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού και μας έφερε «με το καλημέρα» υψηλότατο επίπεδο κατάρτισης και δεξιοτεχνίας στους ρυθμούς του φλαμένκο.

Σελίδες

ikariastore banner