Στην παράσταση… Εσωτερικαί Ειδήσεις

Παρουσίαση: ikariamag.gr

Το έργο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ανέβηκε πρώτη φορά το 1979 με τεράστια επιτυχία και αποθεωτικές κριτικές. Ο ίδιος ο Ποντίκας έχει πει για το έργο ότι αποκτάμε συνήθειες που δεν έχουμε την ψυχραιμία να κριτικάρουμε και σκέψεις που δεν έχουμε το χρόνο να φωτίσουμε. Τρέχουμε πίσω από στόχους που άλλοι μας όρισαν και θεωρούμε αναμφισβήτητα  εκείνα για τα οποία θα ’πρεπε ίσως να αμφιβάλουμε.

Η απόλυτη σάτιρα της ελληνικής πραγματικότητας. Πολυάριθμα σκετσάκια κοινωνικής κριτικής με έντονη τη σκωπτική και χιουμοριστική διάθεση, παρουσιάζουν την Ελλάδα του σήμερα με γλαφυρό τρόπο. Αυτό που παρακολουθήσαμε έγινε υπερβολικό, όχι γιατί το σενάριο ή οι ηθοποιοί έχασαν το μέτρο, αλλά γιατί οι εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας αγγίζουν, δυστυχώς καθημερινά, την υπερβολή.

Το ζητούμενο στην παράσταση επιτεύχθηκε, μέσοι νεοέλληνες που υποδύθηκαν άλλους νεοέλληνες με το δράμα τους ή την ειρωνεία τους και τις ιδιαίτερες πινελιές της προσωπικότητάς τους. Δεν ήταν όλα αστεία, στις διαρκείς εναλλαγές απολαύσαμε και σπαρακτικούς μονόλογους. Σίγουρα, πέρα από το γέλιο, πήραμε πολλή τροφή για σκέψη,  απολογισμό και επαναπροσδιορισμό των πραγμάτων και των καταστάσεων.

Ο δημοτικός κινηματογράφος ήταν κατάμεστος (επιπλέον καθίσματα και πολλοί οι όρθιοι) και φυσικά η δωρεάν είσοδος είναι σημαντικός παράγοντας προσέλευσης αλλά οι άνθρωποι που ξοδεύουν χρόνο και κόπο για να δημιουργήσουν κάτι, στον ευρύτερο χώρο αυτών που ονομάζουμε «πολιτιστικά δρώμενα», χρειάζονται πάντοτε την υποστήριξή μας ακόμα και αν ζητούν ένα μικρό αντίτιμο.

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό σύλλογος «Ιωάννης Μελάς», σε όλους όσους κόπιασαν και δημιούργησαν αυτό το ευχάριστο τελικό αποτέλεσμα. Ένα μεγάλο μπράβο στους ακούραστους Μάριο και Σταμάτη που πολύ συχνά εμπλέκονται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να στήσουν το τεχνικό κομμάτι.

Το έργο θα παιχτεί ξανά το καλοκαίρι, σε ημερομηνία που θα οριστεί προσεχώς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της ικαριακής επανάστασης.

ikariamag.gr|η Ικαρία… αλλιώς!

ikariastore banner