ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το λιμανάκι στο Γιαλισκάρι & άλλα εκκρεμή ζητήματα στην Ικαρία

Ένας αναγνώστης μας έστειλε τις φωτογραφίες από το λιμανάκι στο Γιαλισκάρι δίπλα στο εκκλησάκι της Ανάληψης με την επισήμανση «Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα. Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να συνεχίσουν το έργο. Τότε γιατί το άρχισαν;»

Με αφορμή αυτές τις φωτογραφίες ξεκινήσαμε ρεπορτάζ για κάποια από τα εκκρεμή ζητήματα στο νησί μας:

Σύμφωνα με τα όσα μάς είπε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαθεοφάνους σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα το πρωί, το αλιευτικό έργο στο Γιαλισκάρι προχωράει, μετά και από την επίσκεψη των μηχανικών στην περιοχή και συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής. Μας δήλωση ότι έχει έρθει η 1η πίστωση, ο εργολάβος πρέπει να «τρέξει» τους λογαριασμούς του για την επόμενη.

Για τις μεταφορές των μαθητών, έχουν εξασφαλιστεί οι 400.000 ευρώ για τις χρονιές 07-08-09 και του 10 και μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες θα αρχίσουν οι πληρωμές.

Για τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου που έχει αναλάβει η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.,  δυστυχώς η χρηματοδότηση έρχεται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που το τελευταίο διάστημα καρκινοβατεί με αποτέλεσμα να έχουν γίνει διακοπές εργολαβιών με άγνωστο το πότε θα ξαναρχίσουν!

ikariamag.gr

ikariastore banner