Προφανώς και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν νομοθετεί, αλλά, ως διοικητικός μηχανισμός, δουλειά της είναι να εφαρμόζει πιστά τις κυβερνητικές διαταγές όποιες κι αν είναι αυτές, όπως κάνετε κι εσείς, που έχετε επιλέξει να βρίσκεστε στις συγκεκριμένες διοικητικές θέσεις (έστω και εκλεγμένοι, αλλά για τις θέσεις της διοίκησης, άρα είναι δική σας επιλογή) αντιπροσωπεύοντας το κράτος και φροντίζοντας επιμελώς για την πιστή εφαρμογή των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων και νυν της μνημονιακής πολιτικής Κυβέρησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Η Αντιπεριφέρεια Σάμου ενημερώνει τους μεταφορείς της Σάμου και της Ικαρίας ότι προκηρύχθηκαν προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε διαπραγμάτευση (απ’ ευθείας ανάθεση) για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών α/θμιας & β/θμιας εκπαίδευσης Σάμου & Ικαρίας για τη χρονική περίοδο έως 31/12/2016.

Η ΚΥΑ 2400/2013 (ΦΕΚ1449/Β14-6-2019 ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες γίνεται η μεταφορά μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στις Περιφέρειες έχει ανατεθεί να προκηρύσσουν και να εκτελούν διεθνείς διαγωνισμούς με βάση αυτά που η ΚΥΑ ορίζει και με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες μεταφοράς μαθητών, που οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν με σχετικά έγγραφά τους – τα οποία πρέπει να αποστέλλονται στις ημερομηνίες που η ΚΥΑ ορίζει.

Προχθές, Τετάρτη 05/10/2016 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης παράσταση διαμαρτυρίας από μέλη και εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Χρησιμοποιώντας την Πανελλαδική Τρίωρη Στάση Εργασίας 11π.μ. – 2 μ.μ. που έχει προκηρύξει η Ο.Λ.Μ.Ε. για την την Τετάρτη 5 Οκτώβρη 2016 καλούμε, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων σε συγκέντρωση και Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Επαρχείο Ικαρίας στις 12.μ.μ. για τα Εκπαιδευτικά ζητήματα που έχουν προκύψει (ολιγομελή τμήματα ΕΠΑ.Λ., Κατάργηση Επιπέδων Αγγλικής Γλώσσας, Τμήματα Ένταξης, Μεταφορές Μαθητών).

Για μία ακόμη φορά η νέα σχολική χρονιά 2016-2017 ξεκίνησε φέρνοντάς μας και πάλι αντιμέτωπους με το σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών μας από και προς τα σχολεία τους, που είναι είτε ανύπαρκτη, είτε γίνεται με «εκπτώσεις» στην ασφάλεια των παιδιών και παραβίαση του σχολικού ωραρίου. Μέχρι σήμερα (Τρίτη 27-09-2016) υπάρχουν αρκετοί μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου Ικαρίας, για τους οποίους ισχύει τουλάχιστον ένα από τα επόμενα:

Απαντώντας στην καταγγελία της Επιτροπής Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου όπου εντελώς αβασάνιστα καταγγέλλει τον Έπαρχο έχω να πω τα εξής. Δεν αντιλαμβάνομαι πρώτα πως ερμηνεύετε, και με ποιο λογοπαίγνιο με θεωρείτε κατ’ αποκλειστικότητα υπεύθυνο, και κατά δική μου ομολογία. Δεν είστε ακόμα σύλλογος γονέων και κηδεμόνων αλλά παρά ταύτα υπογράφετε σαν σύλλογος και καταγγέλλετε σαν σύλλογος

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Ευδήλου καταγγέλλει τον έπαρχο Ικαρίας ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΑΜΦΙΛΗ ως τον κυρίως υπεύθυνο - κατά δική του ομολογία - για την απουσία δρομολογίων για μαθητές που δικαιούνται μεταφοράς, αλλά και την περιφέρεια βορείου Αιγαίου καθώς ακόμη δεν έχει διευθετήσει το ζήτημα διεξάγοντας διαγωνισμό για την ανάθεση δρομολογίων.

Συνάντηση στο Επαρχείο είχε ο Έπαρχος με τον Νομικό Σύμβουλο της Αντιπεριφερειας Σάμου και Επαρχείου για θέματα που αφορούν την Επαρχία, τις νομικές διαδικασίες σε σχέση με την πορεία των έργων, διαπιστώθηκε μια καλή συνεργασία και η συνεργασία θα είναι συνεχής και καθημερινή.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις σχολικές μονάδες της Ικαρίας και ιδιαίτερα αυτές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάζονται σοβαρά κενά σε απόλυτα αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θέσεις εκπαιδευτικών.

Σελίδες

ikariastore banner