Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στην εκδρομή του ΟΠΣ Ικαρίας. Ξεκινήσαμε από την Εριφή και κατηφορίσαμε ΝΔ για τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, στο Γέλι. Η συγκεκριμένη εκδρομή, πέρα από την ευχαρίστηση της πεζοπορίας, είχε κι ένα πολύ σημαντικό στόχο που υλοποιείται μεθοδικά εδώ και αρκετό καιρό και ακούει στο όνομα «το μονοπάτι των δύο φαραγγιών».

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η έβδομη κατά σειρά πεζοπορία του Συλλόγου Νέων Αγίου Κηρύκου. Με αφετηρία τον οικισμό του Ξύλινου, στο Καταφύγι, περισσότεροι από 20 περιπατητές κατευθύνθηκαν προς το Φάρο, με τελικό προορισμό την Προπεζουλωπή.

Τελικά, όσο περνάει ο καιρός, τα βουνά της Ικαριάς παύουν πια να θεωρούνται απρόσιτα και φανερώνουν συχνά το μεγαλείο τους. Με την αρχική και πολύχρονη προσπάθεια λίγων ονειροπόλων πεισματάρηδων, όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν την ομορφιά τους, ενώ οι πιο έμπειροι κάνουν τολμηρότερα πράγματα ή δημιουργούν νέες διαδρομές. Στο χάρτη φαίνονται οι πορείες που ακολούθησαν ή χάραξαν τέσσερις διαφορετικές ομάδες που κινήθηκαν σε βουνό και μονοπάτια το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Το κάλεσμα του Συλλόγου Νέων Αγίου Κηρύκου, το διήμερο 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου, είχε απ’ όλα. Καταρχάς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, 15 άτομα ξεκίνησαν από τους Βαρδαράδες και περπάτησαν μέχρι τον Αϊ-Στάθη, μια ανηφορική διαδρομή δύο ωρών μέχρι το εκκλησάκι που βρίσκεται λίγο κάτω από την κορυφογραμμή, στη βόρεια πλευρά του νησιού. Όσο ανηφόριζαν το υψόμετρο τους χάριζε μια απίστευτη θέα από ψηλά, προς τη νότια πλευρά της Ικαριάς και τα γειτονικά νησιά.

Επιστρέφοντας από την Ικαρία, μόνο καλές αναμνήσεις θα μπορούσα να έχω. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το νησί και ως τουρίστρια και ως ορειβάτισσα.

Ο Άγγελος και η Ξένια έβαλαν την ιδέα και μας προσκάλεσαν σε μία κυκλική πεζοπορία με αφετηρία και τερματισμό τα Κεραμέ Ευδήλου. Αυτή η διαδρομή προτιμήθηκε, από μία άλλη δυσκολότερη στη Χάλαρη, για να ξεμουδιάσουμε χωρίς πολλά ζόρια μετά τις διατροφικές υπερβολές των γιορτών.

Η 4η πεζοπορία του ΣΝΑΚ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο Μονοκάμπι έδωσαν το παρόν 30 περίπου άτομα, μέλη του συλλόγου νεολαίας και πολλοί φίλοι τους. Υπήρχε και συμμετοχή από το βόρειο μέρος του νησιού. Η Ξένια και η Σουζάνα ήρθαν από τις Ράχες μαζί με το μικρό Ορφέα που αποτέλεσε και τη μασκότ της παρέας.

Η Κυριακή ήταν μια ακόμη ιστορική μέρα για της καρδιές των νέων της Ικαρίας ( σε ηλικία για μερικούς και σε ψυχή για άλλους) , είπαμε μια που το καλοκαίρι μάς άφησε να εκμεταλλευτούμε το Φθινοπωρινό καιρό προς όφελος μας και να πάμε να ανακαλύψουμε την Ικαρία.

Στο κάλεσμα της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 20 άτομα. Πρωινός καφές κάτω από τις συκαμινιές της πλατείας του Αγίου, παλιοί γνώριμοι αλλά και μια πρώτη γνωριμία με νέα πρόσωπα, γιατρούς και εκπαιδευτικούς που θα περάσουν το χειμώνα στο νησί μας, και αναχώρηση για το Μαυράτο.

Όταν ήμουν μικρό παιδί, άκουγα τους μεγάλους στις διάφορες κουβέντες που κάμνανε, να αναφέρουν πάντα την έκφραση «οπτική γωνία» και πάντα αναρωτιόμουν για την έννοια της έκφρασης αυτής.

Σελίδες

ikariastore banner