ΙΚΑΡΙΑ: Μια νύχτα με τον ΣΝΑΚ στην κορφή του βουνού

Φωτογραφίες: α', β': Ζ. Τσαντέ - γ', δ', ε': Γ. Κέφαλος -  στ', ζ': Δ. Λεσσές

Το κάλεσμα του Συλλόγου Νέων Αγίου Κηρύκου, το διήμερο 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου, είχε απ’ όλα. Καταρχάς υπήρξε μεγάλη συμμετοχή, 15 άτομα ξεκίνησαν από τους Βαρδαράδες και περπάτησαν μέχρι τον Αϊ-Στάθη, μια ανηφορική διαδρομή δύο ωρών μέχρι το εκκλησάκι που βρίσκεται λίγο κάτω από την κορυφογραμμή, στη βόρεια πλευρά του νησιού. Όσο ανηφόριζαν το υψόμετρο τους χάριζε μια απίστευτη θέα από ψηλά, προς τη νότια πλευρά της Ικαριάς και τα γειτονικά νησιά.

Στο τέρμα της διαδρομής πρόλαβαν τον ήλιο να βουτάει στη θάλασσα και ακολούθησε μια γλυκιά βραδιά με άπνοια και έναστρο ουρανό. Λίγο μετά το σούρουπο προστέθηκε στην παρέα ο Δημήτρης, καλός φίλος και πεζοπόρος, που ανέβηκε, συνοδευόμενος από το μικρό Οδυσσέα, ακολουθώντας ένα άλλο μονοπάτι από το Δρούτσουλα.

Το τραπέζι δεν άργησε να στρωθεί με κάθε λογής μεζέ κι όλοι μαζί κάθισαν να χορτάσουν τη μεγάλη τους πείνα υπό το φως των κεριών. Ξεκίνησαν τα πειράγματα, κάποιοι θυμήθηκαν χαριτωμένες ιστορίες από τα παλιά και κάποιες άλλες πιο τρομακτικές που ταίριαζαν με το τοπίο και το περασμένο της ώρας. Λίγο αργότερα άρχισαν και τα όργανα. Ήπιαν, τραγούδησαν και όταν η κούραση και το τσίπουρο βάρυναν τα μάτια τακτοποιηθήκαν στις σκηνές.

Το επόμενο πρωί ξύπνησαν με ήλιο αλλά τα βουνά της Ικαριάς έχουν πάντα εκπλήξεις. Λίγο αργότερα ήρθε πυκνή ομίχλη και μετά ξεκίνησε η βροχή με εισαγωγή από χαλάζι. Το ξωκλήσι τους προστάτεψε από το νερό που εξαιτίας του καθυστέρησε και λίγο η αναχώρηση. Το μεσημέρι η παρέα χωρίστηκε γιατί πάνω από τη διασκέδαση και την περιπέτεια βρίσκεται η ασφάλεια. Όσοι είχαν οχήματα πήραν το δρόμο του γυρισμού, ενώ οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν στην Αρέθουσα από το χωματόδρομο που για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν έδειχνε πιο σίγουρος.

ikariamag.gr

ikariastore banner