ΙΚΑΡΙΑ: Μαζί με τους νέους του Αγ.Κηρύκου στην 3η επιτυχημένη πεζοπορία τους

Παρουσίαση: ikariamag.gr

Στο κάλεσμα του Συλλόγου Νέων Αγίου Κηρύκου της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 20 άτομα. Πρωινός καφές κάτω από τις συκαμινιές της πλατείας του Αγίου Κηρύκου, παλιοί γνώριμοι αλλά και μια πρώτη γνωριμία με νέα πρόσωπα, γιατρούς και εκπαιδευτικούς που θα περάσουν το χειμώνα στο νησί μας, και αναχώρηση για το Μαυράτο.

Αυτή η σύντομη διαδρομή επιλέχθηκε από τα παιδιά του συλλόγου  γιατί ακόμα ο καιρός δεν έχει δροσίσει και ο ήλιος είναι καυτός. Στο Καψαλινό Κάστρο (το όνομα παραπέμπει σε φρούριο αλλά είναι απλώς ένα παρατηρητήριο) έγινε μια μεγάλη στάση πριν την επιστροφή. Καταπληκτική θέα στη νότια και βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ δυτικά βρίσκεται το Κακό Καταβασίδι, ονειρεμένος στόχος πολλών περιπατητών λόγω της δυσκολίας του περάσματος και του μύθου του Τούρκου αγά που πήγε «συγκούνουδος» από τον γκρεμό.

Ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητηθούν μερικές καλές ιδέες και να προγραμματιστούν οι επόμενες εξορμήσεις.

Να πούμε εδώ ότι κι ένας άλλος σύλλογος, αυτός  των παιδιών της πανέμορφης Αρέθουσας, ετοιμάζεται να δημιουργήσει κυκλικές διαδρομές για περίπατους στο βουνό, περιμετρικά του χωριού, κάτι σαν το γύρο των Ραχών. Ευχόμαστε το σχέδιό τους να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Όπως όλα δείχνουν είναι όλο και περισσότεροι οι Καριώτες που ανακαλύπτουν τις ομορφιές της ορεινής Ικαριάς. Όταν καταφέρουμε να τις γνωρίσουμε και να τις αγαπήσουμε θα είμαστε στο σωστό δρόμο για να τις αναδείξουμε και να τις προβάλουμε καλύτερα.

ikariamag.gr|από, για και με αφορμή την Ικαριά!
 

ikariastore banner