Ο προϋπολογισμός του Δήμου Ικαρίας για το 2011


Ρεπορτάζ και στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό. Τα τεχνικά έργα σε όλο το νησί και το κόστος τους. Έσοδα και έξοδα δήμου.

Με τους 13 ψήφους της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου έναντι 7 των δυο παρατάξεων της μειοψηφίας εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα  και ο Προϋπολογισμός (δείτε συνοδευτικά αρχεία στο τέλος του άρθρου) του δήμου Ικαρίας για το 2011.

Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με εντάσεις στο θέμα κυρίως του τι παρέλαβαν από τους τρεις δήμους (αγκάθι, για άλλη μια φορά ήταν το θέμα του δήμου Ραχών ο οποίος τηρώντας κατά γράμμα τον προϋπολογισμό του 2010 που του εγκρίθηκε από την περιφέρεια Β. Αιγαίου δεν τον ολοκλήρωσε λόγω της αυθαίρετης μείωσης που του έγινε πολύ αργότερα από το Υπουργείο Εσωτερικών).

Ένα μέρος της συνεδρίασης ήταν λίγο κουραστικό για τους πολίτες (δυστυχώς η αίθουσα δε χωράει όλους όσους θα ήθελαν να παρακολουθούν) που δεν είναι εξοικειωμένοι στο άκουσμα τόσων αριθμών αλλά είναι αναγκαίο αν θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται και κυρίως όταν θέλουμε να έχουμε άποψη πάνω σε αυτά τα θέματα.

Ο δήμαρχος κ. Χ. Σταυρινάδης μίλησε για έναν «προϋπολογισμό ρεαλιστικό, συνετό, προς όφελος των συμπατριωτών μας. Σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουμε λόγω των συγκυριών αλλά γίνεται προσπάθεια μέσω της οργάνωσης των υπηρεσιών του δήμου να διεκδικηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα που θα μπορούν να υλοποιηθούν. Τόνισε ότι ο φετινός προϋπολογισμός είναι χωρίς έργα του αέρα, και για φέτος τα έργα είναι μεν κατακερματισμένα αλλά τον επόμενο χρόνο θα είναι ομαδοποιημένα.

Ο κ  Σ. Σταμούλος (Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας) τόνισε ότι ο προϋπολογισμός έχει άρωμα .Καλλικράτη, ότι δεν καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες του νησιού και των κατοίκων του, έχει αντιαναπτυξιακή πορεία και υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσουν οι υπόνοιες για χρέη ή κακοδιαχείριση από τους απερχόμενους δημάρχους.

(φωτο αριστερά) Πρώτη φορά είδαμε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό δελτίο στον ......τοίχο. Ευχόμαστε να μην τα εκτελέσουμε αλλά να τα υλοποιήσουμε...

Ο κ Η. Γαγλίας (Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας) επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό απλής υπαλληλικής διαχείρισης, χωρίς σχέδιο, στρατηγική, όραμα. Τόνισε την ανυπαρξία χρηματοδότησης για το περιβάλλον (προστασία του, διαχείριση απορριμμάτων), για τον τουρισμό (προώθηση), για τον πολιτισμό (μειωμένα ποσά), την εσωτερική συγκοινωνία, τον αθλητισμό.

(φωτό δεξιά) Σε μια στιγμή του συμβουλίου ξεπρόβαλε και το Νήσος Μύκονος...

Διαβάστε την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών & Διοίκησης, κ. Α. Σκάρου, ΕΔΩ.

ikariamag

Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Για να δείτε λεπτομερώς την κατανομή των ποσών και των έργων, πατήστε στα 2 επισυναπτόμενα στην 1η παράγραφου του άρθρου. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά των προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων για το 2011.

 

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner