Ο αγώνας συνεχίζεται: 2η κατάληψη του Ιεράπετρα στον Πειραιά (18/1/12)

Το ραντεβού είχε δοθεί από τον προηγούμενο χρόνο. Ικαριώτες και Φουρνιώτες είχαν πει πως θα επιστρέψουν όσο συνεχίζει το Ιεράπετρα (και πλοία τέτοιας παλαιότητας) το δρομολόγιο του προς τα νησιά μας.

Ο κόσμος (αισθητά λιγότερος από την προηγούμενη φορά) άρχισε πάντως να συγκεντρώνεται κυρίως όσο περνούσε η ώρα (από τις 5μιση και μετά) και παρά το ψύχος που επικρατούσε. Η διαφοροποίηση από την προηγούμενη φορά ήταν ότι τώρα είχε προβλεφθεί και προαποφασισθεί ότι μιλάμε για καθυστέρηση και όχι αποτροπή του απόπλου. Στις 8 το βράδυ η κατάληψη έληξε (Το πλοίο θα αναχωρούσε στις 6 το απόγευμα). Δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα με όσους ήθελαν να ταξιδέψουν.

Οι σύλλογοι Ικαριωτών και Φουρνιωτών της παροικίας, από μεγαφώνου κοινοποίησαν τα αιτήματα τους και ο αγώνας  συνεχίζεται.

Ίσως είναι η στιγμή οι σύλλογοι να επεκτείνουν τους τρόπους διαμαρτυρίας. Εκείνο που χρειάζεται πάντα είναι συντονισμός, αλληλεγγύη, υποστήριξη από τα μέλη τους, προώθηση όσο το δυνατόν στα μεγάλα ΜΜΕ και γιατί όχι ευρηματικότητα.

Καλή δύναμη.

ikariamag.gr

ikariastore banner