Με το γιοφύρι της Άρτας μοιάζει η ΝΔ Ικαρία, νέες καταστροφές – σημερινές εικόνες

αυτό που βλέπετε είναι...δρόμος!

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν και πάλι εχθές (κυρίως το βράδυ) στην Ικαρία. Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα θέριεψε ξανά τα μπαζωμένα ρέματα και αποτελείωσε ήδη κατεστραμμένες οδικές και μη υποδομές. Μικρές και μεγάλες κατολισθήσεις έκοψαν δρόμους και διέκοψαν την επικοινωνία χωριών της δυτικής Ικαρίας, ενώ οι χείμαρροι που με ορμή ξεχύθηκαν παντού κράτησαν για μια ακόμη φορά ξάγρυπνους τους κατοίκους. Το κεντρικό ρέμα του Καρκιναγρίου ξεχείλισε πάλι, ενώ οι Αλυκές δέχθηκαν επίσης μεγάλες ποσότητες νερού από το μέχρι και σήμερα μπαζωμένο ρυάκι, όπως και τα περάσματα στην ανατολική πλευρά του χωριού (δείτε τις εικόνες παρακάτω). 

Όλα δείχνουν ότι η ζωή των κατοίκων θα αργήσει να έρθει και πάλι στους κανονικούς της ρυθμούς ενώ σε επικοινωνία του  ikariamag σήμερα το πρωί μαζί τους για να μας δώσουν το μέγεθος των καταστροφών, μας είπαν πως «από ό,τι βλέπουμε, μόνο για “επόμενες μέρες” θα μιλάμε από εδώ και μπρος».

Η επόμενη μέρα της καταστροφής, η επόμενη μέρα της θεομηνίας, η επόμενη μέρα του χαλασμού… Επόμενες μέρες που όμως μένουν κολλημένες στη λάσπη χαραμίζοντας παράλληλα ζωές ανθρώπων, σε ένα νησί που έχει ήδη κλείσει 100 ημέρες μετά την καταστροφική βροχόπτωση της 18ης Οκτωβρίου 2010.

ikariamag

ikariastore banner