Ικαρία: Με σχοινί η διάβαση του δρόμου (στο ρέμα του Ρυάκα)

Προχθεσινές εικόνες. Το σκηνικό παραμένει το ίδιο από τον Οκτώβριο του 2010.

Στη φωτογραφία 1 βλέπουμε το σημείο του δρόμου στο ρέμα του Ρυάκα που βρίσκεται μετά τη Δάσα του Μαγγανίτη. Φαίνεται καθαρά το επίπεδο που αρχικά βρισκόταν ο δρόμος αλλά και η κοίτη όπως διαμορφώθηκε από θεομηνία του 2010. Το νερό σήμερα κυλάει 8 μέτρα πιο χαμηλά αφού η ορμή του εκείνο το βράδυ παρέσυρε χιλιάδες κυβικά μέτρα χώματος και βράχων.

Διακρίνεται επίσης το σκοινί που έχουν δέσει οι χωριανοί για να βοηθάει όσους περνούν με τα πόδια!

Στο σημείο ακριβώς δίπλα (φωτογραφία 2) παραμένει εγκλωβισμένο ένα μηχάνημα εκσκαφής από την εποχή της διάνοιξης.

Σε παρακείμενο ρέμα βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα δύο μηχανήματα εκσκαφής και μία γεννήτρια, ενώ ένα τέταρτο μηχάνημα, αξίας 80.000 € περίπου, παρασύρθηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ και βρίσκεται μέσα στην κοίτη. Αρχικά ήταν θαμμένο κάτω από τα μπάζα. Τώρα είναι ορατό αλλά εντελώς άχρηστο. Στο ίδιο ρέμα βρίσκεται ένας βράχος που επίσης παρασύρθηκε, βάρους τουλάχιστον 200 τόνων.
Επίσης να σημειώσουμε ότι οι δύο εργολάβοι που δούλεψαν παραμένουν απλήρωτοι. Αντιμετώπισαν την ίδια κατάσταση με τους οδηγούς των λεωφορείων. Τα τιμολόγιά τους υποτιμήθηκαν μονομερώς, τα οφειλόμενα προέκυψαν λιγότερα από το αρχικό ποσό και παρόλα αυτά δεν έχουν ακόμη πληρωθεί.

Για την ώρα η ένωση του Μαγγανίτη με το Τραπάλου – Καρκινάγρι συνεχίζει να είναι ένας ευσεβής πόθος.

ikariamag.gr

ikariastore banner