Ξαφνική επίσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο 21 Μαΐου  2011 ο Δήμαρχος Σταυρινάδης στο Καρκινάγρι με σκοπό, μεταξύ άλλων, να δει την κατάσταση μετά και από την πρόσφατη νεροποντή.

Προβλήματα προκάλεσε πάλι η χτεσινή βροχή. Σημερινές φωτογραφίες και ρεπορτάζ.

Η συνήθεια είναι το πιο καταλυτικό και αμφιλεγόμενο πράγμα στη ζωή του ανθρώπου. Δεν εκτιμάμε τα καλά πράγματα και δεν αντιδράμε στα κακά. Από την άλλη, λειτουργεί και «αναισθητικά» καθώς συνηθίζουμε τις απώλειες ή ακόμα και τον σωματικό πόνο.

Από τη μια, οι αρμόδιοι εκκρεμεί να ανταποκριθούν στην άμεση (άμεση; χαχα, καλό!) αποκατάσταση των πληγών που άφησε πίσω της η θεομηνία του περασμένου Οκτωβρίου. Από την άλλη, εμείς μιλάμε συνεχώς για την «ανοιχτή πληγή» του νησιού και κυρίως της Νοτιοδυτικής Ικαρίας.

Η επόμενη μέρα της καταστροφής, η επόμενη μέρα της θεομηνίας, η επόμενη μέρα του χαλασμού… Επόμενες μέρες που όμως μένουν κολλημένες στη λάσπη χαραμίζοντας παράλληλα ζωές ανθρώπων, σε ένα νησί που έχει ήδη κλείσει 100 ημέρες μετά την καταστροφική βροχόπτωση της 18ης Οκτωβρίου 2010.

Έρμαια των καιρικών συνθηκών φαίνεται να είναι πια τα χωριά του Πάπα, καθώς σε κάθε νεροποντή, οι πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία του περασμένου Οκτώβρη, αιμορραγούν διαλύοντας ολοσχερώς την ήδη υποβαθμισμένη κοινωνική ζωή, τη δυνατότητα άσκησης κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας, την επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί αλλά και βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων με τις συνεχείς κατολισθήσεις.

Με διαλυμένες πια όλες τους τις υποδομές από την καταστροφική θεομηνία του περασμένου Οκτωβρίου, τα χωριά του Πάπα δοκιμάζονται σε κάθε νεροποντή. Η χτεσινή βροχή (28/1) απέκλεισε πάλι Καρκινάγρι, Τραπάλου και Αμάλου από την υπόλοιπη Ικαρία. Οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν, έκλεισαν τον δρόμο από Καρκινάγρι προς Τραπάλου στο ρέμα στο Κρικανάτο, στο ρυάκι του Αγίου Ισιδώρου και στου Καλού ενώ από την άλλη πλευρά, στην είσοδο του Καρκιναγρίου, έκλεισε ο δρόμος από πέτρες στη θέση Ζανούλικες όπως συνέβη το ίδιο και στο Αμάλου.