Κοινή επιστολή των τοπικών αρχόντων για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού Σάμου

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Διαμαντίδη, απέστειλαν σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού Σάμου ο Βουλευτής Πυθαγόρας Βαρδίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο Δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος, ο Δήμαρχος Ικαρίας Χρήστος Σταυρινάδης και ο Δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης.

Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση του νομού με τον Πειραιά και για να ξεπεραστεί το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νησιά την περίοδο αιχμής -από την 15η Ιουλίου έως την 31η Αυγούστου- με ένα και μοναδικό πλοίο να εξυπηρετεί τη γραμμή, απαιτείται η διάθεση και δεύτερου πλοίου, είτε από την ίδια είτε από άλλη εταιρεία.

Σε ό,τι αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, ο Βουλευτής, ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι του νομού εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για το γεγονός ότι τα νησιά μας δεν συμπεριλήφθηκαν στα νέα δρομολόγια που ενίσχυσαν τη γραμμή Καβάλα – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος, με το ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ. Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους: «….υπήρξε εξέλιξη που μας προκαλεί αγανάκτηση. Δεχτήκαμε την αντικατάσταση του ΘΕΟΦΙΛΟΣ με υποδεέστερο πλοίο -τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ- γιατί σε αντιστάθμισμα, την περίοδο από την 15η Ιουλίου μέχρι την 31η Αυγούστου θα προστίθετο στη γραμμή και το ταχύπλοο ΑΙΟΛΟΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, κάτι που έγινε αλλά το πλοίο θα φτάνει μέχρι Χίο και θα επιστρέφει.

Επειδή «κι εμείς Ελλάδα είμαστε» και τις ίδιες ανάγκες έχουμε, απαιτούμε:

Είτε να επιδοτηθεί η εταιρεία ώστε να έχει και δεύτερο πλήρωμα (λόγω δεκαώρου) και να έρχεται μέχρι Σάμο και Ικαρία, είτε τουλάχιστον να επιβάλετε τροποποίηση στο ένα δρομολόγιο και εντός του δεκαώρου να αφαιρεθούν άλλα λιμάνια για να έρχεται το πλοίο σε Σάμο και Ικαρία».

Οι φορείς ολοκληρώνουν την επιστολή τους ζητώντας από τον Υπουργό να πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί τους για τα περαιτέρω, καθώς το θέμα είναι για τους κατοίκους της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, πρώτης ανάγκης.

Διαβάστε την επιστολή.
 

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner