η σκέψη της ημέρας: 2012,τι θα χρειαστείς για μια…ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Το νέο έτος είναι γεγονός και παρά τις δύσκολες καταστάσεις που όλοι βιώνουμε, πρέπει να το καλωσορίσουμε με αισιοδοξία και θετική σκέψη αλλά και να επιφυλάξουμε στον εαυτό μας ιδιαίτερες στιγμές μέσα σε αυτό!

Ιδού λοιπόν η πρόταση μας για το τι θα χρειαστείς προκειμένου να είναι πιο ευχάριστη η νέα χρονιά:

- Ικαρία: Παντού, πάντα, για κάθε λόγο και σε κάθε περίπτωση. Αν είσαι από τους τυχερούς που μένουν μόνιμα στο νησί, τότε ένα έχουμε να σου πούμε… κάτσε εκεί που βρίσκεσαι! Αν πάλι είσαι από αυτούς που ζουν στη Μεγαλούπολη, τότε καλό είναι να βρίσκεις ευκαιρίες να πετάγεσαι κάθε τόσο για μια βόλτα στο νησί. Βέβαια, με την ακτοπλοϊκή σύνδεση που έχουμε, το να «πετάγεσαι» είναι ένα πολύ καλό ανέκδοτο αλλά τέλοσπαντων, καλό είναι να βρίσκεις αφορμές για να πηγαίνεις…κάτω: Πέρα από το καλοκαίρι, το Πάσχα και τις γιορτές, υπάρχουν ωραιότατα πανηγύρια μέσα στη χρονιά, χοιροσφάγια, γάμοι, ζεύκια κλπ! Άλλωστε, μην ξεχνάς, οι άνθρωποι μας είναι στο νησί και μας περιμένουν… Φυσικά μπορείς να τα «μαζέψεις» από εδώ και να πας κάτω μόνιμα, οπότε αλλάζει το θέμα!

- Ταξίδια: Πέρα από την Ικαρία, υπάρχουν και άλλοι υπέροχοι τόποι τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο! Καλό είναι να βρίσκεις την ευκαιρία να τους επισκέπτεσαι για να δεις όμορφα πράγματα που γίνονται εκεί, να γνωρίσεις νέες κουλτούρες, ανθρώπους, ομορφιές. Ανοίγει το μυαλουδάκι έτσι…

- Κρασί: Αυτό είναι ένα! Ένα και μοναδικό! Ο Πράμνιος Οίνος. Φρόντισε να σου στέλνουν κανένα μπουκαλάκι από κάτω για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα…

- Έρωτα: Ζήσε τον με όλο σου το είναι. Ο έρωτας δεν εμποδίζεται ούτε από την Κρίση ούτε από τίποτα. Απόλαυσε τον, άσε να σε παρασύρει και … καλά να περάσεις! Το νου σου… δε γίνεται χωρίς αυτόν. Είναι ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

- Ελεύθερες πτήσεις: Η αγαπημένη στήλη του ikariamag σού επιφυλάσσει κάθε μέρα, σχεδόν, και από μία ελεύθερη πτήση από, για και με αφορμή την Ικαριά! Ιστορίες, μαρτυρίες, απόψεις και ό,τι βάλει ο νους των συντακτών μας. Κάθε μέρα λοιπόν, ανταμώνουμε με το νησί μας στις ελεύθερες πτήσεις.

- Φαντασία: Αυτό… άστο! Ή την έχεις ή δεν την έχεις!  

Όλα αυτά συνθέτουν την ευχετήρια κάρτα του περιοδικού μας για τη νέα χρονιά και σου τα ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά! Βέβαια, χρειάζονται και πολλά άλλα (υγεία, αγάπη, ειρήνη, κλπ κλπ).

Όπως χρειάζεται και κάτι ακόμα: Κρίση! Όχι αυτή που ξέρεις και σε βασανίζει καθημερινά. Η άλλη η κρίση, η κριτική σκέψη! Πάλι λάθος, ούτε η κρίση επί παντός! Αυτά είναι για άλλους. Εμείς μιλάμε για τη λογική ανάλυση των πραγμάτων. Μακριά από ετοιματζίδικες «λογικές», πρακτικές και συνθήματα.

Όλα αυτά λοιπόν, μαζί με πράξεις που μας πάνε μπροστά…

Καλή Χρονιά!

ikariamag.gr|η Ικαρία… αλλιώς!

ikariastore banner