Αντιδράσεις στην Περιφέρεια Β.Αιγαίου για την ενοποίηση των ΔΟΥ

Με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση από την Επιτροπή Ενοποιήσεων Δ.Ο.Υ. της προωθούμενης κατάργησης 127 Δ.Ο.Υ. στη χώρα, μεταξύ των οποίων και τριών που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ειδικότερα αυτών της Λήμνου, της Καλλονής Λέσβου και της Ικαρίας), ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, απέστειλε την περασμένη Πέμπτη επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα επιφέρει στην εξυπηρέτηση των πολιτών, η εφαρμογή της.

Ο κ. Γιακαλής χαρακτηρίζει στην επιστολή του την προωθούμενη αυτή εξέλιξη, ως «μία ακόμη ευθεία βολή κατά της νησιωτικότητας», μεταφέροντας τον έντονο προβληματισμό των πολιτών, με δεδομένη και τη δυσκολία που παρατηρείται στις μετακινήσεις, εντός του νησιωτικού μας συμπλέγματος.

Ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων, ζήτησε από τον Υπουργό την επανεξέταση της ενδεχόμενης κατάργησης, σε μία εντελώς διαφορετική βάση απ΄ ότι στην υπόλοιπη χώρα.

Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου με αίτημα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού  Συμβουλίου   Βορειου Αιγαίου ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο να αντιδράσει άμεσα, με έντονο διάβημά  προς την Κυβέρνηση και να απαιτήσει να μην προχωρήσει, στο πνεύμα, εξάλλου και προηγούμενης συζήτησης  που είχαμε  κάνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σημειώνει επίσης ότι επιβάλλεται, σε κάθε περίπτωση, να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β.Αιγαίου θεωρεί πως με το μέτρο αυτό, δεκάδες εργαζόμενοι, που εργάζονται σήμερα στις καταργούμενες Δ.Ο.Υ. θα ξεσπιτωθούν ή θα μείνουν χωρίς δουλειά με ότι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και τι οικογένειές τους.

Φυσικά, συμπληρώνει, κοροϊδία αποτελεί και η αντικατάσταση των καταργούμενων ΔΥΟ από κάποιο κέντρο εξυπηρέτησης, το οποίο απλώς θα ταλαιπωρεί τόσο τους πολίτες όσο και τον  εργαζόμενο που θα απασχολείται σ’αυτό.

Και καταλήγει πως το μέτρο αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι όλα όσα λέγονται για ανάπτυξη των νησιών, νησιωτικότητα και νησιωτική πολιτική αποτελούν άθλιο εμπαιγμό.

ikariastore banner