Κάλεσμα εμπορικού συλλόγου Αγ.Κηρύκου για το ζήτημα της ΔΟΥ

ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΠΡΟΣ
• ΜΕΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
• ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,  όπως πληροφορηθήκαμε η  Δ.Ο.Υ.  Αγ. Κηρύκου, συμπεριλαμβάνεται στις υπό κατάργηση υπηρεσίες, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων από την Ελληνική κυβέρνηση. Ξέρουμε όλοι ότι πολλές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, όντως δεν είχαν λόγο ύπαρξης και απλώς υπήρχαν για να «βολεύουν» κόσμο. Γνωρίζουμε επίσης ότι στο σημείο που φθάσαμε αυτό δεν είναι πλέον ανεκτό.

Από την άλλη όμως δε γίνεται μαζί με τα ξερά να καίγονται πάντα και τα χλωρά. Δε γίνεται να βάζουν στην ίδια μοίρα υπηρεσίες της ηπειρωτικής Ελλάδας και υπηρεσίες των νησιών μας. Δε μας περνάει από το  μυαλό, ότι υπάρχουν αρμόδιοι της δημόσιας διοίκησης οι οποίοι θεωρούν την συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Αγ. Κηρύκου με τη Δ.Ο.Υ. Σάμου, το ίδιο και το αυτό, με τη συγχώνευση Β΄& Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πάτρας, Α΄ & Β΄ Δ.Ο.Υ  Σερρών ή Δ.Ο.Υ. Αργυρούπολης και Ηλιούπολης.  Νομίζουν ότι οι κάτοικοι δύο νησιών (Ικαρίας και Φούρνων)  που θα ταξιδεύουν στη Σάμο , θίγονται το ίδιο με τους κάτοικους των παραπάνω περιοχών;

Τα κέντρα εξυπηρέτησης φορολογουμένων (Κ.Ε.Φ) που μας ανακοινώνουν, είναι απλώς ένας αντιπερισπασμός για να ελαττώσουν τις αντιδράσεις μας. Σε αυτά θα διεκπεραιώνονται μόνο κάποιες απλές συναλλαγές και για τις υπόλοιπες, όπως θεώρηση στοιχείων, ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, μεταβιβάσεις ακινήτων κ.α. θα είμαστε υποχρεωμένοι να ταξιδεύουμε και ίσως και να διανυκτερεύουμε ακόμα, κάποιες φορές,  στη Σάμο.

Ο σύλλογος μας ξεκινά έναν αγώνα, ενάντια στο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. του Νησιού μας, και ζητά τη συμπαράσταση σας. Κάνουμε αίτηση στο δήμο μας, και ζητάμε στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 24/10/12 ώρα 19:00, ως θέμα προ ημηρεσίας διάταξης, να μας ενημερώσουν για τις εξελίξεις επί του θέματος και για τις όποιες ενέργειες έγιναν ή θα γίνουν από μέρους τους, για την εξαίρεση της Δ.Ο.Υ. Αγ. Κηρύκου από τις συγχωνεύσεις.

Θα ήταν χρήσιμο και συγχρόνως πολύ ενθαρρυντικό για μας, αν η αίθουσα γέμιζε από τους επαγγελματίες του τόπου μας, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι ένα φλέγον ζήτημα για εμάς και δε θα αφήσουμε να περάσει έτσι απλά, άλλο ένα αναγκαστικό μέτρο.

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι το πρώτο θέμα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου θα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μας. Ένα θέμα που επίσης μας αφορά όλους και πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στην επίλυση του.

ΤΟ Δ.Σ.

ikariastore banner