Την μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών του δήμου Ικαρίας, από μερικής σε πλήρους απασχόλησης αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ικαρίας Νίκος Λαρδάς μιλώντας στην Ε. Ρα. Β. Αιγαίου τόνισε ότι μετά από προσπάθεια πολλών χρόνων και από πιέσεις των καθαριστριών αλλά και ορισμένων δήμων σε όλη την χώρα, έγινε κατορθωτό τουλάχιστον στην Ικαρία να παραταθεί το ωράριο των 4 καθαριστριών που είναι με εργασιακή σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αλλά είχαν μερική απασχόληση και αξιοποιήθηκε η δυνατότητα μετατροπή τους σε πλήρους απασχόλησης αφού ο νέος νόμος της σημερινής κυβέρνησης διασφάλισε το θεσμικό ζήτημα ενώ η οικονομική και ασφαλιστική δυνατότητα καλύπτετε από τον δήμο του νησιού.

Η ΠΕΑ είναι έντονα δυσαρεστημένη από τα ψεύδη, την παραπληροφόρηση, την αυταρχική αντιμετώπιση της αντιπολίτευσης από τη Δημοτική Αρχή, ακόμα και από τον Πρόεδρο, ο οποίος, ενώ οφείλει να είναι Πρόεδρος ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μετατρέπεται σε κάθε Συμβούλιο συνήγορος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μέχρι τώρα ,3 μήνες μετά την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που ορίζει την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων για την καθαριότητα των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και τις κάθε είδους καθαριότητας των ΟΤΑ μέχρι τις 31-12-2016, ο Δήμαρχος δεν εφαρμόζει το αυτονόητο.

Στα πλαίσια των διατάξεων του άρθρου 79 του Ν. 3463/2006 και προκειμένου να προχωρήσουμε στην έγκριση του ενιαίου κανονισμού ύδρευσης – αποχέτευσης του Δήμου Ικαρίας. Σας Παρουσιάζουμε το σχέδιο του κανονισμού το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση, για να καταθέσουν παρατηρήσεις και προτάσεις, από την Δευτέρα 22/2/2016 μέχρι την Δευτέρα 21/3/2016 (η προθεσμία αρχίζει από την ανάρτηση του σχεδίου στην ιστοσελίδα του δήμου). Προκειμένου να κατατεθούν παρατηρήσεις και προτάσεις από τους ενδιαφερομένους.

Καλούμαστε σήμερα να εγκρίνουμε τον Απολογισμό του έτους 2014 του Δήμου Ικαρίας. Απολογισμός εκτέλεσης ενός Προϋπολογισμού (μέχρι την χρονική στιγμή που είχαμε την ευθύνη 31-8-2014) που όπως είχαμε αναφέρει και όταν τον καταθέσαμε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο καταρτίστηκε υπό καθεστώς άμεσης σκληρής επιτροπείας και εποπτείας από το κράτος και τους δανειστές.

Τα δάση της Ικαρίας, λόγω των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων, δε διεκδικήθηκαν ποτέ από το δημόσιο, από την απελευθέρωση και μετά, αλλά ονομάστηκαν διακατεχόμενα, λόγω ακριβώς αυτών των συνθηκών. Διακατεχόμενα όμως μεταξύ των Δήμων και των κατοίκων και όχι του δημοσίου. Κι αυτό γιατί οι Δήμοι από αμέλεια δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες για να χαρακτηριστούν, όπως είχαν το δικαίωμα, σε δημοτικά. Εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Αγίου Κηρύκου που από το 1956 έσπευσε να τα κατοχυρώσει. Έχοντας λοιπόν αυτό το προηγούμενο, μπορεί συνολικά σήμερα ο Δήμος Ικαρίας να αποκτήσει την κυριότητα τους.

Ενόψει του προχθεσινού δικαστηρίου σχετικά με την, εντός παρενθέσεως, κατάληψη του Διοικητηρίου από την πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μπινίκου Μαρία με σκοπό την στέγαση του ΙΚΑ στο Διοικητήριο, όπου αθωώθηκε πανηγυρικά και η αθώωση αυτή αποδεικνύει και είναι ένα στοιχείο μαζί με όλα τα’ άλλα ότι ωρίμασε ο χρόνος και ότι αποτελεί δεδομένο και αρχή ότι κάθε προσπάθεια καπήλευσης από την Κτηματική Υπηρεσία χωρίς κανένα ή με ψευδή στοιχεία ή με ισχυρισμούς θα καταλήξουν όλα στο κενό. Έχω να σας καταθέσω τις απόψεις μου σχετικά με την διεκδίκηση του Διοικητηρίου από τον Δήμο προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Στις 28/9/2015 αθωώθηκαν και οι δυο κατηγορούμενοι, πρώην Αντιδήμαρχος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας Μαρία Μπινίκου και ο τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών Μιχάλης Καραγιαννάκης όπου κατηγορούντο για καταπάτηση δημόσιου κτήματος.

Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, τις προηγούμενες ημέρες, ξεφορτώθηκαν τα μηχανήματα στο μόλο του Καρκιναγρίου για να ξεκινήσει το έργο αφού λίγες ημέρες πριν, υπογράφθηκε η σύμβαση μεταξύ δήμου Ικαρίας και ανάδοχου του έργου «Βελτίωση υφιστάμενου δρόμου Λαγκάδα-Σελάδι», μήκους 2.650 m και μέσου πλάτους 5 m. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 548.704 ευρώ, χρηματοδοτείται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας», με χρόνο περαίωσης τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Δήμος Ικαρίας ξεκίνησε την διαδικασία αναγνώρισης των δασών και των δασικών εκτάσεων ως δημοτικών με την δημιουργία της Επιτροπής Αναγνώρισης Δημοτικών Δασών που συστάθηκε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβούλιου.

Σελίδες

ikariastore banner