Το Επαρχείο Ικαρίας - Φούρνων για το κτήριο του Διοικητηρίου

Κύριε Δήμαρχε,

Ενόψει του προχθεσινού δικαστηρίου σχετικά με την, εντός παρενθέσεως, κατάληψη του Διοικητηρίου από την πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μπινίκου Μαρία με σκοπό την στέγαση του ΙΚΑ στο Διοικητήριο, όπου αθωώθηκε πανηγυρικά και η αθώωση αυτή αποδεικνύει και είναι ένα στοιχείο μαζί με όλα τα’ άλλα ότι ωρίμασε ο χρόνος και ότι αποτελεί δεδομένο και αρχή ότι κάθε προσπάθεια καπήλευσης από την Κτηματική Υπηρεσία χωρίς κανένα ή με ψευδή στοιχεία ή με ισχυρισμούς θα καταλήξουν όλα στο κενό. Έχω να σας καταθέσω τις απόψεις μου σχετικά με την διεκδίκηση του Διοικητηρίου από τον Δήμο προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Σας καλώ λοιπόν άμεσα να υποβάλετε αγωγή διεκδίκησης, από την Κτηματική Υπηρεσία, του Διοικητηρίου διότι αδίκως και με προκλητικό τρόπο η Κτηματική Υπηρεσία το καταχώρησε στο περιουσιολόγιο του Δημοσίου, χωρίς κανένα σπουδαίο στοιχείο.

Επίσης να συνεννοηθεί ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Τσακαλίας με τον πρώην Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Κεσσέ Ζαχαρία ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά την υπόθεση και ο οποίος έχει και αδιάσειστα στοιχεία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Διοικητηρίου.

Επίσης η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το 1983 κατασκεύασε εξ’ ολοκλήρου τον Α’ όροφο με κόστος που υπερέβαινε τα 12.000.000 εκατομμύρια δραχμές και διατέθηκε πάλι από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση το 1983 το ποσό των 4.000.000 εκατομμυρίων δραχμών για την επισκευή του ισογείου.

Στη συνέχεια επί Επαρχίας μου το 1999 έως το 2002 έγιναν επισκευές συντήρησης του κτιρίου, τοποθέτηση θέρμανσης, αγοράστηκε δεξαμενή πετρελαίου, αποκατάσταση των αποχωρητηρίων, ελαιοχρωματισμούς εσωτερικούς του κτιρίου, διαμόρφωση στους χώρους του Α’ ορόφου και φυσικά εκεί ήταν εγκατεστημένο το Επαρχείο με τις υπηρεσίες του με την ίδρυσή του και μετέπειτα.

Άμεσα λοιπόν χωρίς κανένα χάσιμο χρόνου σας καλώ να ξεκινήσετε την διεκδικητική αγωγή κατά του δημοσίου με την συνεργασία όλων μας, όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση των νομικών από πλευράς Επαρχείου για να σταματήσει αυτή η προσβολή απέναντι στην ιστορία του τόπου.

Το Διοικητήριο ανήκει στους Ικαρίωτες όπου πήρε σαν κτίριο μέρος σε όλες τις ιστορικές στιγμές του νησιού από τότε που σ’ αυτό το κτίριο συνεδρίαζε η Δημογεροντία.

Ελπίζω να μην οδηγηθούμε στην θλιβερή στιγμή που θα αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ το ιδιοκτησιακό καθεστώς όπου δεν γνωρίζει κανένας ποια θα είναι η τύχη του. Ο νοών νοείτω..

Το Επαρχείο θα ταχθεί δίπλα στην προσπάθεια διεκδίκησης από το Δήμο, διότι αυτό το κτίριο ανήκει στο Δήμο Ικαρίας αναμφισβήτητα και είναι χρέος μας  να επανέλθει στον φυσικό του ιδιοκτήτη.   

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΜΦΙΛΗΣ

ikariastore banner