Για 6 μήνες, ως τις 30 Σεπτέμβρη, παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως αποφασίστηκε μετά από συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Αναμένεται να κατατεθεί σχετική τροπολογία στη Βουλή. Να σημειώσουμε ότι στην Ικαρία δεν υπάρχει πρόβλημα πληρωμής των υπαλλήλων του προγράμματος.

Tην παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά από συνάντηση που είχαν την Παρασκευή.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ξεκίνησε στην χώρα μας το 2002. Στην Ικαρία το δέχτηκαν οι δήμοι Ραχών και Ευδήλου με 5 εργαζόμενους. Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή, το πρόγραμμα βρέθηκε να δουλεύει με συν 20 άτομα προσωπικό (συμβασιούχοι έργου) και μόνο στον δήμο Ραχών εξυπηρετούσαν 220 άτομα!

Με τροπολογία στον έναν από τους δύο εφαρμοστικούς νόμους που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση στη Βουλή κλείνει για τους Δήμους το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που ξεκίνησε πριν 15 χρόνια.

Κατηγορηματικά διαφωνεί η Θεματική Ομάδα Υγείας των Οικολόγων-Πρασίνων με την προωθούμενη ρύθμιση για τη «Βοήθεια στο σπίτι», που αφαιρεί αδικαιολόγητα το δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα από τα 2/3 των ηλικιωμένων που το αξιοποιούν σήμερα. Η ρύθμιση μάλιστα εξαιρεί από το πρόγραμμα τους ηλικιωμένους που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εκείνους δηλαδή που δεν έχουν κανένα συγγενή να τους φροντίσει!

Μετά από προεργασία πολλών μηνών και δίμηνη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διασφαλίζοντας τη συνέχισή του για το 2011, καθώς και τη διατήρηση 4.500 θέσεων εργασίας στις 1.050 δομές του προγράμματος.

Με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, κατανέμεται το ποσό του 1.064.734 ευρώ, στους δικαιούχους δήμους του Βορείου Αιγαίου που υλοποιούν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Η συγκεκριμένη πίστωση αφορά στην πληρωμή δαπανών για την λειτουργία των δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», από την 1η Ιανουαρίου 2010 έως στις 30 Απριλίου 2010.

Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός των δομών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», κατά 1.426.597 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι δαπάνες που αφορούν τη λειτουργία των δομών αυτών (λειτουργικές δαπάνες, μισθοί, δώρα κλπ), από την 1η Ιανουαρίου 2010 έως στις 30 Απριλίου 2010.
 

 

Με απόφαση που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, κατανέμεται το ποσό των 575.323 ευρώ, στους δικαιούχους δήμους του Βορείου Αιγαίου που υλοποιούν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». 


ikariastore banner