Βοήθεια στο σπίτι

Μετά από προεργασία πολλών μηνών και δίμηνη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε  ότι εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», διασφαλίζοντας τη συνέχισή του για το 2011, καθώς και τη διατήρηση 4.500 θέσεων εργασίας στις 1.050 δομές του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θεσμοθετήθηκε το 2002 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έτυχε ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής ολόκληρης της κοινωνίας, εξυπηρετώντας περισσότερους από 80.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ ετησίως με σημαντικά θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στην Ελληνική περιφέρεια.

Όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφία Θεολογίτου, «πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς η συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι πλέον μια κοινωνική παρέμβαση που έχει αγκαλιαστεί από όλους. Είναι μια θετική εξέλιξη και για τους εργαζόμενους σε όλες τις δομές του προγράμματος στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».
 

ikariastore banner