Ανάσα ζωής στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το πρόγραμμα εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 70.000 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ

Tην παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά από συνάντηση που είχαν την Παρασκευή.

Η απόφαση αυτή θα συνοδευτεί και με νέο σχεδιασμό του προγράμματος το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί ως «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων». Το πρόγραμμα - διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» -, θα ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και δήμους.

«Το υπουργείο Εσωτερικών επιδίωξε και πέτυχε την παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013 αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρηματοδότησης του πρώτου τριμήνου του 2013 με 15 εκ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης. «Ακόμα, σήμερα καταβάλαμε 10 εκ. ευρώ για την πληρωμή των εργαζομένων τους οποίους θα εξοφλήσουμε πλήρως μέχρι το τέλος του έτους».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, δήλωσε ότι «το υπουργείο έπραξε το καθήκον του και προχώρησε στη διασφάλιση χρηματοδότησης και σχεδιασμού του νέου προγράμματος «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» το οποίο θα διαδεχθεί το « Βοήθεια στο Σπίτι» με μια απόλυτα ομαλή μετάβαση προς το συμφέρον των εργαζομένων και των δικαιούχων».

tovima.gr

ikariastore banner