Ανατροπές στο ακτοπλοϊκό

Ικανοποιήθηκε εντέλει το αίτημα για τρεις εβδομαδιαίες προσεγγίσεις (Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο) του πλοίου Νήσος Μύκονος στα λιμάνια του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων, γραμμή θα επιδοτείται με το ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ ανά δρομολόγιο.

Συγκεκριμένα, από την περασμένη εβδομάδα το πλοίο αναχωρεί από τον Πειραιά στις 12 το μεσημέρι και εκτελεί το δρομολόγιο για Ικαρία μέσω Σύρου και Μυκόνου, μια αλλαγή που κρίθηκε απαραίτητη για την εξοικονόμηση χρόνου.

Ωστόσο, η αντίδραση από κατοίκους και φορείς της Βόρειας Ικαρίας δεν άργησε να έρθει, καθώς οι προσεγγίσεις στο λιμάνι του Ευδήλου θα είναι πλέον από πέντε, τρεις.

Επιπλέον, το καλοκαίρι (από τις 18/6) το Νήσος Μύκονος θα έχει καθημερινές (εκτός Κυριακής) αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά στις 12 το μεσημέρι και θα προσεγγίζει τέσσερις φορές το λιμάνι του Ευδήλου και τρεις το λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και των Φούρνων.

Σε γενικές γραμμές οι φορείς της νοτιοανατολικής Ικαρίας εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τις αλλαγές αυτές, ωστόσο δεν λείπουν οι φωνές που δηλώνουν δυσανασχέτηση σχετικά με την ώρα αναχώρησης του πλοίου από τον Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν ευνοεί στην προσέλευση περισσότερων τουριστών και ιδιαίτερα αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν το νησί ένα σαββατοκύριακο.

ikariamag

Ακολουθούν τα νέα δρομολόγια, έτσι όπως ανακοινώθηκαν από την HSW.

 

 

ikariastore banner