ΒΙΝΤΕΟ: Οι Ικαριώτες γιορτάζουν στην Αθήνα τα 100 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση

Καθώς φέτος συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση, την κήρυξη της Ελευθέρας Πολιτείας Ικαρίας και τη συνένωση με τη Μητέρα Ελλάδα, οι ικαριακοί σύλλογοι της Αθηναϊκής Παροικίας, διοργάνωσαν μια εορταστική εκδήλωση την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 στην υπέροχη αυλή – ταράτσα του Polis, στη στοά του βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί Ικαριώτες και φίλοι του νησιού για να παρακολουθήσουν την ομιλία του συμπατριώτη μας Γιάννη Μουλά για τα 100 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να δουν και να προμηθευτούν εκδόσεις και χειροτεχνίες της Ικαρίας στην μίνι- έκθεση που είχαν στήσει οι σύλλογοι στον χώρο αλλά και να γευτούν πράμνιο οίνο  προσφορά τον οινοποιών της Ικαρίας. Στο τέλος της εκδήλωσης σειρά πήρε το χορευτικό του Πανικάριου Συλλόγου «Άρτεμις Ταυροπόλος» αλλά και οι παριστάμενοι που… δεν άργησαν να μπουν στον χορό.

Οι εκδηλώσεις της Αθήνας ολοκληρώνονται σήμερα στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, Λ. Συγγρού 106 όπου θα γίνει προβολή ταινιών Ικαρίων σκηνοθετών (λεπτομέρειες εδώ). Και φυσικά θα κορυφωθούν τον Ιούλιο στην Ικαρία (λεπτομέρειες ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί…)

Στο βίντεο που ετοίμασε για εσάς το ikariamagTV, θα παρακολουθήσετε αποσπάσματα από την βραδιά και ένα μικρό μέρος της ομιλίας του κυρίου Μουλά ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στον ηρωικό αγώνα του Ικαριακού λαού το 1912 όσο και στο γενικότερο πολεμικό κλίμα της εποχής εκείνης. Μίλησε για την οργάνωση της Ικαριακής Πολιτείας αλλά και τη συνένωση της με την Ελλάδα. Στο τέλος της ομιλίας του ο κύριος Μουλάς αναφέρθηκε, δικαίως, σε όλα αυτά που 100 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει το κράτος για το νησί μας, αφήνοντάς το στο έλεος των δυνάμεων του.

Κι επειδή στο ikariamag αρέσει να βλέπει τα πράγματα και … αλλιώς, είτε συνεχιστεί αυτή η κρατική αδιαφορία είτε όχι, ας ελπίσουμε ότι στα 200 χρόνια από την Ικαριακή Επανάσταση, οι απόγονοι μας θα μιλούν για τα καλά που εμείς οι ίδιοι, οι Ικαριώτες, θα έχουμε κάνει για το δικό μας νησί…

Χρόνια καλά, Ικάρια Πατρίδα!

ikariamag.gr|η Ικαρία... αλλιώς!
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

 

ikariastore banner